Reiseguide om Gran Canaria

Slider

[8][feriesteder][slider-top][Nye Inlegg]

Turismen øker denne sommeren

| Ingen kommentar


Gran Canaria forventer å overstige antallet turistankomster denne sommeren i forhold til 2019.

Gran Canaria flyplass mottok 282 570 utenlandske passasjerer i april i fjor, ifølge data fra Aena. Dette etterlater gjenopprettingen av reiselivssektoren, som er i ferd med å nå rekordene fra 2019, året før pandemien dukket opp, siden totalt 289 773 utenlandske turister ankom øya, noe som representerer en statistisk variasjon på 3 %.

Det tyske markedet var nok en gang det med størst tilstedeværelse på Gran Canaria med 80 313 besøkende, etterfulgt av britene med 68 654 turister og nederlendere takket være ankomsten av 23 539 turister fra Nederland. Når det gjelder variasjonen i den internasjonale sammenligningen, er det østerrikske markedet det som vokser mest sammenlignet med 2019 med en økning på 186 %, siden april i fjor ankom 6 082 østerrikere til Gran Canaria, sammenlignet med 2 131 i referanseåret før pandemien, en av de mest fremragende i historien til turistsektoren på Gran Canaria.

Når det gjelder den akkumulerte statistikken, ifølge data om ankomst av utenlandske passasjerer på Gran Canaria flyplass, har øya lagt til 1 082 627 turistklienter fra utenfor Spania siden 1. januar. Disse dataene viser et lavere nivå av utvinning, som representerer 23 % mindre enn beløpet registrert mellom januar og april 2019, med 1 409 554 utenlandske besøkende. Det bør huskes at 2019 var det tredje beste året i tall for sektoren i turismens historie på Gran Canaria. I denne delen er markedet som har vokst mest det franske markedet, med en økning på 42 % sammenlignet med 2019.

Turistministeren på Gran Canaria, Carlos Álamo, påpekte at "vi er på bedringens vei og med hver ny måned, til tross for at april og mai er lavkonjunkturer i den årlige oppførselen til turismen på Kanariøyene, har vi kunnet øke antallet. Sektoren puster litt etter litt igjen og vi er fornøyde med dette fordi vi har kommet fra noen veldig dårlige år. Men vår utfordring og forpliktelse består nå i å kunne utligne 2019-rekordene så snart som mulig og overgå dem i løpet av sommeren.»

Álamo ønsket også velkommen innsatsen som gjøres, med oppmuntring fra flere flyselskaper, mot tilkobling, som i tilfellet med Vueling, som nylig har kunngjort at de vil forbinde Gran Canaria denne sommeren med fem internasjonale destinasjoner og 10 nasjonale, gjennom 15 direkte ruter. Fremtiden for turismen på Gran Canaria ser altså litt lysere ut fremover, etter 2 vanskelige år.

Del denne posten med andre :