Reiseguide om Gran Canaria

Slider

[8][feriesteder][slider-top][Nye Inlegg]

Mundo Aborigen

| Ingen kommentar
Hvis du vil oppleve litt hvordan Guanchene bodde på Gran Canaria for over 1.000 år siden, bør du reise til den lille temaparken Mundo Aborigen i mellom Maspalomas og Fataga sør på Gran Canaria. Mundo Aborigen som på norsk betyr urbefolkningens verden, er et sted hvor du kan være med Guanchene på deres dagligdagse gjøremål, og se hvordan de bodde i de karakteristiske små runde stenhusene som man ser fra veien.

Hele parken er en rekonstruert guanche-landsby, og beliggenheten er fantastisk med en flott utsikt utover Barranco de Fataga og helt ned til sanddynene i Maspalomas. Du kan følge en sti som tar deg rundt i parken, hvor du går forbi over 100 figurer av mennesker og kan følge med på deres hverdag. Du kan se blant annet hvordan de jobber med å skaffe mat, vasker klær og holder vakt mot inntrengere. Du ser hvor de spiser og sover, eller duellerer mot hverandre hvis de er uenige om noe (hvor 2 møtes i en slags ring og bare 1 kommer levende ut igjen)! Du treffer også på litt forskjellige dyr i parken, noe som er med på å skape en litt mer ektefølt stemning. Høns, hunder, geiter og griser kan du se rundt om, og har du flaks treffer du også på en helt levende Guanche som går rundt og passer på at alle oppfører seg som de skal :)

Det ligger også et lite museum inne i temaparken, og hvis du er historisk interessert er dette en spennende dag, og parken kan også anbefales for barn som vil vite litt om hvordan Guanchene levde. Temaparken er en populær utflukt for skoleklasser på Gran Canaria, når de skal lære barna om Guanchene og den kanariske historien.

Kjøp billetter til parken her - Mobilbillett du ikke må skrive ut

Du kjører dit ved å følge skiltene fra Playa del Ingles mot Fataga på GC-60, og kjøreturen tar ca 20 minutter. Det går også buss fra Faro de Maspalomas, Buss nummer 18 (link til busstider her) som ikke går så ofte, så sjekk busstidene på forhånd hvis du vil ta bussen oppover. Taxi koster heller ikke all verden opp til parken.

Ettersom omtrent hele parken er utendørs, kan det være en fordel å reise dit tidlig på formiddagen eller sent på ettermiddagen, fordi det kan bli veldig varmt midt på dagen. Det finnes en liten cafe på terrassen ved inngangen som serverer litt drikke og mat til ganske hyggelige priser. Det ligger også en liten cafe midt inne i parken, men den var stengt når vi var der.

Mundo Aborigen er åpen hver dag fra 09.00 til 18.00
Pris for voksne 10 € (kaffe inkludert) og 4 € for barn.
Telefon: +34 928 172 763
https://www.facebook.com/MundoaborigenGranCanaria
Del denne posten med andre :