Reiseguide om Gran Canaria

Slider

[8][feriesteder][slider-top][Nye Inlegg]

Idyll i Puerto de Mogan

| 7 Kommentarer
playa mogan gran canaria

 

Kanskje den koseligste plassen på Gran Canaria heter Puerto de Mogan. Byen blir kalt Gran Canarias lille Venezia på grunn av kanalene som går gjennom byen og også fordi det er en vakker plass. Turismen kom først hit på slutten av 80-tallet, og det er ikke før i de senere årene at det har kommet flere store hoteller til den gamle fiskelandsbyen.

Båthavnen i Puerto de Mogan er et imponerende syn. Man spaserer gjennom blomsterdekorerte små gater, kommer fram til et stort torg og kan skue utover et hundretalls forskjellige båter i alle størrelser. Alt fra luksusfartøy til små snekker. En god del av disse kan man bli med ut på en dagstur for eksempel på havfiske.

Hver fredag er det marked i Puerto de Mogan. Da kommer det folk fra hele Gran Canaria til den lille byen for å handle, prute og kanskje bare for å kikke litt og kjenne på stemningen. Dette kjennes ikke som en plass på kanariøyene, men kanskje mer som en plass et eller annet sted i middelhavet. Turistmaskinen eksisterer ikke her, man kan ikke se så mange hoteller og det finnes nesten flere spanjoler enn utlendinger, ja bortsett fra fredager da.

Søk etter ledige hotell og leiligheter i Puerto de Mogan her.
Det er ingen diskoteker i Puerto de Mogan, noe som forsterker inntrykket av en rolig og behagelig ferieby. Det som bygges eller har blitt bygd de siste årene er av høy klasse, så man forsøker å bli en eksklusiv destinasjon på Gran Canaria, noe de i høy grad har lykkes med. Kriminaliteten er så og si ikke eksisterende i Mogan og man opplever svært sjelden å treffe innkastere som vil ha en inn på forskjellige restauranter. Det eneste du bør være oppmerksom på, er at det i den senere tiden har vært svindlere ved stranden, som tilbyr spill på å "gjette hvor ballen er under tre kopper" og dette bør du bare unngå og gå videre.

Noen av de bedre restaurantene er; La cofredia de Pescadores, Jack El Negro, La Lonja, Patio Canario, Clipper, La Caracola og Que Tal. Fiskeretter finnes det mye av i Playa de Mogan, da båtene kommer inn her med fersk fisk hver eneste morgen.

Man kan reise med fergen til både Arguineguin og Puerto Rico fra Puerto de Mogan, og denne går mange ganger om dagen. Vi ønsker deg en god ferie til Gran Canaria og til Puerto de Mogan.

Se flere bilder av Puerto de Mogan på YouTube her.
Del denne posten med andre :