Reiseguide om Gran Canaria

Slider

[8][feriesteder][slider-top][Nye Inlegg]

Ferie i Puerto Rico

| 1 Kommentar

Puerto Rico
er en av destinasjonene i det vi kaller Syden som flest nordmenn reiser til hvert år. Omlag 350.000 personer fra Norge besøkte Gran Canaria i 2019, og veldig mange av dem bodde i denne byen helt på sørsiden av øya. Byen regnes som den mest værsikre og solsikre plassen på Gran Canaria, og man opplever på vinteren et snitt på 23-24 grader stort sett hele tiden.

Puerto Rico ligger omtrent 4,8 mil fra flyplassen i Las Palmas, og transporten tar omlag en halv time med den motorveien som nå går helt til Taurodalen og videre til Mogan. Det finnes flere hundre forskjellige ferieanlegg og hotel her, og stort sett hele dalen er kunstig oppbygd. De første turistene fra Skandinavia kom midt på 60-tallet, da var det ingenting av denne turistbyen. Alt ble bygd opp etter sydenturistenes fremarsj. Hotellene er bygd oppover i fjellsidene og man regner med at så mange som 1 million turister er innom hvert eneste år.

Vegg i vegg med Puerto Rico ligger den flotte Amadores stranden, kanskje den fineste av alle strendene på hele Gran Canaria. Det går en strandpromenade hele veien, og tar omtrent 20 minutter om man spaserer. Amadores har også blitt veldig utbygd med mange hotell de senere årene, og området og stranden spesiellt er et yndet reisemål blandt nordmenn.

Finn og bestill de beste hotellene i Puerto Rico.
En del av aktivitetene som finnes her er mye basert rundt stranden og havet. Det finnes en stor minigolfbane, den nye Angry Birds parken, et stort shoppingsenter med mange butikker, restauranter og barer. Man kan reise på mange ulike båtutflukter fra Puerto Rico, havfiske, delfinsafari, sjørøverbåter som tar deg med rundt øya, det går glassbåter til Puerto de Mogan og Arguineguin, ubåtutflukter og mye annet.

Et nytt shoppingsenter er nå ferdig lengst inn i dalen mot motorveien, der som det gamle badelandet lå en gang i tiden, og det er bygget i moderne stil med mange kjente merkebutikker, og et eget restaurantområde i friluft. Men, kjøpesenteret er ikke det eneste nye i Puerto Rico, også Mercadona har åpnet et populært supermarked litt lengre inn i dalen, hvor du kan handle bra mat til billige priser.

Noen av de beste restaurantene som ligger i Puerto Rico er blandt annet Oscars, for en god biff og Delhi Darbar hvis du liker Indisk mat. På Amadores stranden ligger det et meget bra spisested som heter Amadores Beach Club Restaurant. Ellers så kryr det av bra cafeer og restauranter, mange ligger på det store shoppingsenteret nede i dalen, og mange på Europasenteret oppe i åsen. Det er bare å ønske en riktig god ferie til Gran Canaria og Puerto Rico.
Del denne posten med andre :