Reiseguide om Gran Canaria

Slider

[8][feriesteder][slider-top][Nye Inlegg]

De beste nudiststrendene på Gran Canaria

| 1 Kommentar

 

Kanariøyene er stedet med kanskje flest antall nudiststrender i hele Spania. Strendene sør på Gran Canaria har den største samlingen av strender der naturisme er tillatt, innenfor et lite begrenset område. Gran Canaria er et av de mest besøkte reisemålene i Europa hvert år, mye grunnet sitt gode klima, dets naturlige sjarm og flotte strandområder.

Folk som ønsker å sole og bade uten å måtte ha klær på, har et stort utvalg på sørsiden av Gran Canaria. Her kommer en liten oversikt med noen av de beste strendene der naturisme er tillatt sør på Gran Canaria, litt av informasjonen er hentet fra den spanske naturistforeningen.

Playa del Inglés og Maspalomas
Disse to velkjente strendene, ligger i San Bartolomé de Tirajana, og er totalt over 2.700 meter lange og over 50 meter brede. Omtrent midt i mellom disse strendene, finnes det en egen naturistavdeling om man kan kalle det for det. Magnolias Natura, som er det eneste naturisthotellet på øya, ligger rett ovenfor disse strendene i Maspalomas i nærheten av shoppingsenteret Faro 2.

Playa Mujeres
Omtrent midt i mellom Pasito Blanco og Montaña Arena ligger denne lille stranden. Sanden er av en mørk type og med litt grus. Bølgene på denne stranden er normalt moderate og her finnes det ikke livreddere. Kan være litt vanskelig å finne om du ikke har vært her før, det enkleste er å parkere bilen på GC-500 rett etter nedkjøringen til Pasito Blanco og rusle nedover mot havet, så finner du fram til slutt.

Playa Montaña de Arena
Dette er en litt bortgjemt strand lenger unna Maspalomas, og du finner den ca 200 meter vest for Playa Mujeres. Parker bilen på Playa Las Carpinteras mellom Meloneras og Arguineguin, og gå en kort tur østover langs vannet. Stranden er omtrent 250 meter lang og 60 meter bred. Sanden her er mørk og det finnes ingen kiosk eller strandbar, så du må ta med deg alt du trenger for en dag på stranden. Takket være sin sørvestlige retning, kan du nyte helt unike solnedganger.

Playa de Veneguera

I Mogán kommune finner vi denne stranden som er ca. 370 meter lang og 35 meter bred. Dette er en strand med vanligvis ganske rolig og rent vann, som gjør den til et perfekt sted å svømme. Stranden ligger noen kilometer vestover fra Puerto de Mogan.

Playa de Tasartico
I kommunen La Aldea de San Nicolás finner du denne litt bortgjemte stranden  som er 460 meter lang og 20 meter bred. Stranden har noen fantastiske fjellformasjoner bak seg, og for å komme hit, må du regne en kjøretur på litt over en time fra Puerto de Mogan. Følg skiltene mot Tasartico, og kjør deretter helt ned til stranden.

Playa de Güi-Güi
Denne stranden er kanskje den mest spektakulære og samtidig den som er mest vanskelig å komme seg til på hele Gran Canaria. 360 meter lang og 25 meter bred, er det en strand med mørk fin sand. Playa de Güi-Güi regnes som kanskje den vakreste på hele øya, men godt fottøy og vann må medbringes, da det tar en to timers vandretur på 5 kilometer hver vei fra bilen som du parkerer i Tasartico.

Del denne posten med andre :