Reiseguide om Gran Canaria

Slider

[8][feriesteder][slider-top][Nye Inlegg]

Ferie i Arguineguin

| Ingen kommentar
Arguineguin har blitt favorittplassen for veldig mange overvintrende nordmenn på Gran Canaria. Den gamle fiskelandsbyen sør på øya har med årene blitt befolket med mange solhungrige nordboere. Du finner her et av de beste mikroklimaene i hele verden, og et av de mest stabile stedene værmessig du finner på alle kanariøyene. Det flyter ikke over med hotell i Arguineguin, men det oppleves heller som en vanlig spansk eller kanarisk liten by, men en hyggelig strandpromenade og en liten båthavn hvor fiskebåtene fortsatt kommer inn med dagens fangst tidlig på morgenen.

Arguineguin har etterhvert vokst sammen med Patalavaca, og begge stedene har blitt et tilholdsted for norske klimaflyktninger og personer som søker varme på den norske vinteren. Det er blitt etablert både en norsk skole her, med både barneskole og videregående, og den kjente sjømannskirken har for ikke lenge siden flyttet inn i nye lokaler sentralt i Arguineguin. Et annet tilholdsted for norske fastboende og turister er den norske klubben ved markedsplassen. Hver tirsdag arrangeres det marked her med mange typer av sydenkrams som selges, men folk elsker det. Her må det prutes men lurt blir du uansett.

Det finnes mange muligheter for overnatting i Arguineguin, både i form av hoteller og private leiligheter. Her har vi samlet en oversikt med mange ulike anbefalte overnattingssteder i Arguineguin og omegn.

Klikk her for å leie hotell eller leilighet i Arguineguin.

De mest populære spisestedene i Arguineguin er Bistro Tapas, Los Pescaitos, Los Canarios 1, Marino Chico, Palm Garden, Aquarela og Cueva Pirata. Prøv også Rossini som ligger på Club Puerto Atlantico, veldig bra mat (men stengt for tilfellet). Det ligger også flere populære kinarestauranter i byen. Her er det som regel ikke innkastere som man kan se i mere turistplasser som på shoppingsenteret i Puerto Rico. Av populære utesteder kan det nevnes Nye Buster Bar, Nirvana, Los Vikingos, Northern Lights og Bailame en Agua. De fleste av disse har også konserter på jevnlig basis.


Arguineguin har flere strender. Lengst øst ligger den nye stranden El Perchel, som åpnet i september 2022. Bystranden Las Maranuelas ligger midt i byen og så har vi Costa Alegre eller "Kulpen" som mange nordmenn kaller den for, nedenfor hotellet Dorado Beach. På sistnevnte åpnet det i 2023 en helt ny strandbar som heter B-one Costa Alegre, som serverer mat og drikke på en stor uteservering helt nede ved stranden.


Verdens Helseorganisasjon, WHO mener at klimaet i Arguineguin og da spesielt sørsiden av Gran Canaria har verdens beste klima både med tanke på luftkvalitet og solsikkerhet. Temperaturen er veldig jevn hele året og varierer mellom 21 og 27 grader på dagtid. God Ferie!

Del denne posten med andre :