Reiseguide om Gran Canaria

Slider

[8][feriesteder][slider-top][Nye Inlegg]

Sykling på Gran Canaria

| Ingen kommentar
Sykling på Gran Canaria blir bare mer og mer populært. Mange kombinerer en sykkelferie på Gran Canaria, med en badeferie for resten av familien. Øya passer perfekt for sykling, både om du skal sykle i terrenget eller på landeveien. Her finner du alt fra høye fjell, dype daler, grønne oaser, solsvidde åssider og generelt vakker natur. Det kan være greit å bestille leilighet på bakkeplan, slik at det er enkelt å få med sykkelen inn, og det kan være like greit å bo usentralt, da det ofte er kortere avstand ut på veien eller terrenget. En sykkelferie handler gjerne ikke om å være på stranden hver eneste dag.

Gran Canaria regnes av mange som et av de beste stedene i Europa for landeveissykling. Klimaet er selvfølgelig en stor grunn til dette, men store variasjoner i terrenget er også faktorer som veier for Gran Canaria. Tar man i tilegg med den flotte naturen, ispedd sjarmerende små landsbyer over hele øya, har men et lite bilde av denne fantastiske øya, som av mange omtales som et kontinent i miniatyr.

Bli med på en sykkeltur i Maspalomas - bestill her

De greieste områdene å bo på en sykkelferie er mellom Bahia Feliz og Maspalomas. Da har man kort vei til mange spennende ruter som f.eks; Bahia Feliz - Maspalomas - Baranco de Fataga - San Bartolome - Santa Lucia - Vecindario og tilbake. Denne er på ca. 70 kilometer og man kommer opp på 890 meter før ferden går nedover igjen. En annen populær rute er; Maspalomas - Fataga - San Bartolome - Ayacata - Pico de las Nieves t/r. Denne er på ca 110 kilometer og regnes som kongeruten på øya, fra 0 til 1.949 meter og ned igjen.

Selv om Gran Canaria kanskje er best kjent for landeveissykling, så kan denne øya også by på glimrende muligheter for deg som trives best med terrengsykling. Gran Canaria kan by på mange spennende grusveier oppover i fjellene, og massevis av løyper gjennom pinjeskoger med et veldig variert og godt terreng. For eksempel en utfordrene nedtur fra toppen på Pico de las Nieves 1.949 meter over havet. Du kjører ned gjennom de såkalte Djevelens trappetrinn helt til Maspalomas på havsnivå. En spennende nedfart i fantastisk natur. Denne passer for drevne mountainbikere. En annen kjent rute er; Maspalomas - El Tablero - Chira - El Roque - Maspalomas på ca. 43 kilometer.

Det er utrolig mange andre spennende og utfordrene ruter omkring på øya, og det finnes noe for enhver smak og tilpasset alle typer syklister. De som velger Gran Canaria som reisemål for sin neste sykkelferie, opplever en fantastisk øy med mange muligheter.God tur til Gran Canaria.
Del denne posten med andre :