Reiseguide om Gran Canaria

Slider

[8][feriesteder][slider-top][Nye Inlegg]

Mandelblomstring på Gran Canaria

| Ingen kommentar

 

Mandelblomstringen på Gran Canaria er et vakkert skue for alle som besøker øya i januar og februar måned. Den enkleste måten og få med seg litt av dette på hvis du bor på sørsiden av øya, er å reise en tur opp til Guayadequedalen, ovenfor Vecindario og Agüimes på sørøstsiden av øya.

Vanligvis om vinteren så har det regnet masse, så naturen oppe på fjellet er nå grønn og fin. Blomstringen skjer vanligvis på denne tiden, så hvis du befinner deg på Gran Canaria nå i månedsskiftet mellom januar og februar, anbefales det virkelig at du tar det en tur opp i fjellet. Blomstringen starter tidligere år for år nå, så du kan til og med oppleve noe av blomstringen i slutten av desember.

Men på grunn av all nedbøren som har vært på Kanariøyene den siste tiden, kan du allerede nå se mandeltrær som blomstrer på visse deler av øya. Reis for eksempel en tur opp til Tejeda, så kan du se hundrevis av trær i hvitt og rosa. Kombiner gjerne en tur opp i fjellet med litt vandring nå på denne tiden av året. Det er ikke for varmt som det kan være midt på sommeren.

Nå er det også fint med en tur over fjellet hvis du for eksempel leier en bil for en dag. En fin rute da starter for eksempel i Playa del Ingles, forbi Fataga, Ayacata, Roque Nuble, Tejeda og San Mateo. Derfra kan du enten kjøre ned til Las Palmas eller mot Telde. På denne runden får du sett massevis av mandeltrær som blomstrer.

I Tejeda er det også en festival til ære for mandelblomstringen i den siste helgen i januar og den første i februar. Dette er absolutt noe å få med seg hvis du er på ferie på Gran Canaria nå eller skal reise snart. God tur!

Del denne posten med andre :