Reiseguide om Gran Canaria

Slider

[8][feriesteder][slider-top][Nye Inlegg]

Ukjente strandperler på Gran Canaria

| 1 Kommentar
Gran Canaria er den mest populære ferie-destinasjonen blant nordmenn, og langt over 200.000 personer besøker øya hvert eneste år. Nesten alle turistene bor på sørsiden av ferieøya, fra Bahia Feliz til Puerto de Mogan. Disse områdene er også de mest solsikre, og generellt de stedene som har det beste klimaet. Det mange ikke er klar over når de besøker Gran Canaria, er at det også finnes andre byer ved sjøen som har flotte strender, og det snakkes ikke om den kjente Las Canteras stranden i Las Palmas. På østkysten av Gran Canaria finner du flere, for nordmenn kanskje ukjente strandperler på denne vakre ferieøya. Disse 4 stedene henger mer eller mindre sammen, og kan by på flotte strender i naturskjønne omgivelser. Her er ingen hoteller, så en leiebil anbefales for å se disse plassene.

La Garita ligger nedenfor shoppingsenteret Al Campo ved Ikea, og har en 250 meter lang strand. Her har det den siste tiden blitt bygget mange nye eneboliger i høy standard. På grunn av stenformasjoner under vannet, er det ikke uvanlig å få se geysir lignende vannstråler utenfor stranden. Hvis du går 500 sørover fra stranden, kommer du til El Bufadero de La Garita, som tar pusten fra deg!

Playa del Hombre er kanskje et av de mest eksklusive stedene på Gran Canaria hvis man skal kjøpe seg en villa på stranden. Stedet kan være litt vanskelig å finne med leiebilen, da det er mye enveiskjøringer, men leter du lenge nok, belønnes du til slutt med en flott utsikt over hav og strand.

Melenara er avbildet på bildet over her, og ligger på nedsiden av Playa del Hombre. Denne stranden er meget barnevennlig, og egner seg ypperlig for snorkling da mange fiskearter er å se i vannet. Mange restauranter og barer finnes på den lille strandpromenaden her. Hvis det blåser litt og bølgene kommer, dukker fort surferne opp utenfor Melenara.

Salinetas har vokst seg sammen med Melenara og de to strendene henger mer eller mindre sammen. Salinetas arrangerer årlig en Triatlon konkurranse som trekker 200 utøvere hvert år. Denne lille byen nedenfor Ikea-butikken på Gran Canaria, har blitt et yndet utfluktsmål, når kanarierne søker seg til stranden i helgene. Hvis du reiser dit på en ukedag, kan du oppleve å ha hele stranden for deg selv. God Ferie til Gran Canaria!
Del denne posten med andre :