Reiseguide om Gran Canaria

Slider

[8][feriesteder][slider-top][Nye Inlegg]

Artenara på Gran Canaria

| Ingen kommentar
På vestkysten av Gran Canaria ligger Artenara, et relativt ukjent sted for mange av de som besøker ferieøya hvert eneste år. Denne landsbyen ligger oppe i fjellet nesten 1.300 meter over havet, og kan skilte med en spektakulær naturopplevelse, helt annerledes enn hva du kan se på sørsiden, hvor det mest er sand, stein og liten vegetasjon. Mange kanariske familier reiser hit i helgene, hvor de griller og koser seg på en av de ferdiglagde grillplassene som finnes i området ved og rundt Artenara.

Hvis du vil oppleve en dag med nydelig natur, og mye roligere omgivelser enn hva som er tilfellet i de fleste feriebyene i sør, så leier du bil en dag, kommer deg vekk fra hotellet og kjører nordover til Artenara. Noe av det første du ser når du kommer til byen, er en jesus-statue ikke så veldig ulik den du finner i Rio de Janeiro, men litt mindre. Et besøk til kirken Iglesia de San Matías og grottekirken La Ermita de la Cuevita bør inkluderes. Litt vandring i byen hvor mange av husene også er bygget i grotter, men er fullt moderne utstyrt, er også en opplevelse i seg selv.

Rett utenfor byen ligger nasjonalparken Pinar de Tamadaba, hvor bildet over her er tatt. Her finner du den største furuskogen på Gran Canaria, med flotte innsjøer. Dette området er ypperlig hvis du liker korte eller lengre vandreturer. På klare dager har du en strålende utsikt til Tenerife og Teide, og andre dager henger skyene like over hodet på deg, og skaper en nesten trolsk stemning inne i skogen.

Avslutt gjerne dagen med et godt måltid på restauranten Meson de la Cilla. Her serveres det kanariske spesialiteter som Geit, Kanin eller noen av de gode ostene som produseres her. God tur til Artenara og Gran Canaria!
Del denne posten med andre :