Reiseguide om Gran Canaria

Slider

[8][feriesteder][slider-top][Nye Inlegg]

Utflukt til Roque Nublo

| Ingen kommentar
Det finnes mange fine fjellturer på Gran Canaria, men en som er en absolutt "må gjøre" er en tur opp til Roque Nublo, som er denne kjempestore steinen som ligger nesten midt oppe på øya!  Dette er en utflukt som passer fint for en halvdags-tur og det er best om du har egen bil, selv om det flere som organsierer utflukter hvor du kan melde deg på turen på hotellet.

Roque Nublo ligger ved den sentrale byen Tejeda, omtrent på midten av Gran Canaria, og regnes som en av verdens største naturlige klipper. Denne klippen, som har en vulkansk opprinnelse, har en spesiell betydning for lokalbefolkningen og er 80 meter høy fra foten, som i sin tur er 1.813 meter over havet. Omgivelsene her var tidligere et hellig sted for urbefolkningen og hele området her ble et beskyttet naturreservat på slutten av nitti-tallet. Den eneste toppen som overgår Roque Nublo på Gran Canaria, er toppen Pico de Las Nieves, som er 1.949 meter over havet og er det høyeste punktet på Gran Canaria.

Det er ganske enkelt å finne fram til Roque Nublo, ettersom Gran Canaria er ganske rund og denne klippen befinner seg på toppen, så bør du egentlig bare kjøre oppover og til slutt så er du framme! Men litt fra spøk til alvor, så er det skiltet ganske bra, og om du kjører GC-60 fra Fataga og oppover, som de fleste gjør når de kjører fra sørsiden, så er det nesten umulig å kjøre feil.

Bli med på en guidet tur til Roque Nublo - Bestill her

Når du kommer fram, finnes det en liten parkeringsplass hvor du kan sette igjen leiebilen, og det finnes også en liten kiosk, som selger vann, frukt og kanskje noe du kan ta med deg tilbake hjem igjen, som for eksempel litt av den lokale honningromen. Selve vandringsturen opp til Roque Nublo tar kanskje litt mindre enn en time, hvis du tar det med ro, for her er det snakk om å nyte naturen på veien opp, og den utrolige utsikten du får herfra. Er det klart så ser du du Teide på Tenerife, som er det høyeste fjellet i Spania, men det er uansett en utrolig fin tur, selv om været skulle være litt overskyet.

Kan anbefale å kjøre opp fra Vecindario til Santa Lucia først, hvis du ikke er redd for svingete veier, og legger med link til youtube, hvor du kan se hvordan en slik tur vil se ut. Men det går fint å kjøre opp fra Playa del Ingles, eller Mogan også om man vil det. Det er nesten litt som at alle veier fører til Roma, God tur!
Del denne posten med andre :