Reiseguide om Gran Canaria

Slider

[8][feriesteder][slider-top][Nye Inlegg]

Interessepunkter på Gran Canaria

| Ingen kommentar
Gran Canaria er egentlig ferieøya som har alt. Mange reiser hit for å ligge på stranda eller ved bassenget, men du kan oppleve så utrolig mye mere her hvis du bare vil bevege deg litt utenfor leiligheten eller hotellet du bor på. Det finnes masse spennende du kan gjøre på Gran Canaria, ja bortsett fra å sole og bade selvfølgelig, og her får du en oversikt over populære gjøremål og interessepunkter som finnes på øya.

Her er hovedvekten lagt på forskjellige aktiviteter som du ikke behøver gjøre så mye selv for å få til, selv om egen bil kan være greit å ha. For har du for eksempel en leiebil i hele ferien, finnes det mange andre utflukter som du kan dra på som også er beskrevet her i reiseguiden. Men de fleste aktivitetene som nevnes i denne artikkelen, er forskjellige temaparker eller organiserte utflukter, du kan dra til uten å være avhengig av bil.


Ting du kan gjøre på Gran Canaria


Sioux City
Hvis du vil leke cowboy og indianer for en dag, er Sioux City plassen for deg! Denne westernparken ligger mellom Bahia Feliz og Sanagustin, rett ovenfor Playa Aguila. De har gratis buss-service hver dag fra tirsdag til søndag, fra Mogan til San Agustin.

Holiday World
Visste du at det finnes et lite tivoli som har åpnet på Gran Canaria 365 i dager i året? Det er gratis inngang til denne parken i Maspalomas, men du får kjøpe poeng som kan brukes til de forskjellige attraksjonene. Poengene er ganske billige.

Aqualand Maspalomas
Enn så lenge det beste badelandet på Gran Canaria, det åpner et nytt i Playa del Ingles om et par år, men det er ganske dyrt å være her. Det går gratis buss hit, og vannparken holder åpent hver dag mellom 10.00 og 17.00.

Cocodrilo Park
Krokodilleparken i Aguimes kan absolutt anbefales, og denne lille dyreparken har en rekke andre dyr i tillegg til de kjente krokodillene, som mates hver dag klokka 13.00. Det går en gratis buss 4 ganger i uka til parken.

Palmitos Park
Dyre- og fugleparken Palmitos Park i Maspalomas er nok mere kjent enn krokodilleparken, og har også et større utvalg av dyr og aktiviteter. Du kan til og med treffe på delfiner her. Åpen fra 10.00 til 18.00 hver dag.

Angry Birds
I Puerto Rico rett nedenfor det store shoppingsenteret ligger Angry Birds parken, som holder åpent hver dag mellom 10 og 18 (10-20 lørdag og søndag). Priser fra 8 euro per person. Åpner igjen etter oppussing 29 sept. 2018.

Kino
Det finnes flere steder på Gran Canaria hvor du kan gå på kino og se filmer på engelsk. Den nye utendørs kinoen i Meloneras er populær, men det finnes også kinoer i Vecindario og Las Palmas som viser filmer på engelsk.

Poema del Mar
Ved siden av shoppingsenteret El Muelle i Las Palmas, ligger det nye akvariet Poema del Mar. Parken åpnet i 2018 og et besøk hit kan absolutt anbefales. Åpen hver dag fra 9-18 og det går buss fra sørsiden hvis du ikke har bil. Les artikkelen for mer info.

Shopping
Hva er vel egentlig en ferie på Gran Canaria uten shopping? Det finnes massevis sør på øya, men reis gjerne til Atlantico i Vecindario eller enda lenger nord for best utvalg og priser. De aller fleste bussene fra sørsiden går forbi Vecindario.

Fjellvandring
Du trenger egentlig ikke gå så langt fra hotellet ditt for vandre litt i fjellet, men hvis du vil bli med en organisert fjellvandring, anbefaler vi deg å bli med Rocky Adventure på en tur. Du blir hentet med buss i nærheten av hotellet ditt.

Museum
Det finnes mye interessant historie du kan lære mer om når du er på Gran Canaria. Huset til Columbus i Las Palmas eller hodeskallene i El Mueso Canario, er et par eksempler på ting du må få med deg, hvis du vil vite mer om Kanarisk historie.

Roque Nublo
Har du ennå ikke vært på toppen av Gran Canaria, må du absolutt reise opp til Roque Nublo. Dette er en heldagstur hvor det anbefales at du har egen bil, selv om det også finnes bussturer som går fordi her.

Dette er bare noen av tingene du kan gjøre mens du er på ferie på Gran Canaria. Men det finnes massevis av andre aktiviteter og utflukter du kan bli med på, enten organisert eller på egen hånd. Men det er jo ikke å forakte å bare ligge ved bassenget eller på stranda heller! Hvis du vil ha flere tips er det bare å lese litt mer i denne reiseguiden. God Tur!
Del denne posten med andre :