Reiseguide om Gran Canaria

Slider

[8][feriesteder][slider-top][Nye Inlegg]

Utflukt til Presa de Soria

| Ingen kommentar
Hvis du vil oppleve fjellene på Gran Canaria, men ikke har lyst til å kjøre så langt med leiebilen, vil en halvdagstur til Soria være midt i blinken. Dette er en ypperlig tur for å se noe annet enn bare strender og hoteller, og kan anbefales for alle.

Dere starter fra El Pajar rett bortenfor Arguineguin, og kjører opp mot den lille landsbyen Cercados del Espino på den svingete veien GC-505 oppover i fjellene.  Denne veien er populær blant syklister, så ikke bli overasket om det kommer noen susende nedover veien. Turen opp dit kjører dere på en liten halvtime, og da er det kanskje på sin plass med den første pausen. Dere vil allerede nå se at Gran Canaria ser helt annerledes ut når man bare kommer litt opp i fjellene. Oppe i Cercados kan dere prøve noen tapasretter på den lille restauranten El Mato, som serverer typiske kanariske småretter. De som jobber her prater bra engelsk, og maten er utrolig god.

Etter en liten halvtimes kjøretur på enda mere svingete veier, er dere framme i Soria. Her ligger den største dammen på Gran Canaria omgitt av palmer, som man nesten kan kalle for en liten innsjø. Sjøen heter Embalse de Soria og selve demningen kalles Presa de Soria. Om sommeren er det ofte tørt og ikke så mye vann her, men vinterstid kan hele området være grønt og hvis det har regnet mye kan dere av og til se små fossefall. På Casa Fernando i Soria kan dere også spise lunch, hvis dere ikke stoppet i Cercados, og blir da gjerne omgitt av syklister som er på vei ned igjen. Her serveres det også god kanarisk mat, som gjerne kan inntas på uteserveringen.

Selve byen Soria er ikke så alt for stor, og det bor ikke mer enn et par hundre fastboende personer her. Det går helt fint å gå noen korte eller lengre vandreturer i området rundt Soria, men det kan være ganske så bratt enkelte steder. Hvis dere har litt tid til overs, går ann å vandre over til Presa de las Niñas, som er den andre "innsjøen" her oppe i fjellet, og når det er skyfritt kan man se Roque Nublo herfra. Men også utsikten nedover mot Barranco del Arguineguin er nesten verdt turen i seg selv.

Alt i alt er dette en fin halvdagstur for å oppleve en del av fjellområdene på Gran Canaria. Det går så klart ann å bruke lengre tid også, men det finnes ingen hoteller her oppe i Soria om man skulle ville overnatte oppe i fjellet. Da anbefales heller å reise opp til enten San Bartolome eller Cruz de Tejeda, hvor det ligger to gamle og flotte hoteller, nesten midt inne på Gran Canaria. God tur!
Del denne posten med andre :