Reiseguide om Gran Canaria

Slider

[8][feriesteder][slider-top][Nye Inlegg]

Barranco de Barafonso

| Ingen kommentar
Hvis du vil oppleve det vi kan kalle for en miniatyr utgave av Grand Canyon på Gran Canaria, kan du kjøre en tur opp til Barranco de Barafonso, litt opp i fjellet over Aguimes. Et annet navn på denne plassen er Barranco de Las Vacas. Du kjører fra Aguimes på GC-550 mot Santa Lucia i ca 3 kilometer, til du kommer til en kraftig U-sving (link til google maps) ved veimerkingen 14KM, og kan da parkere langs veien ca. 100 meter før U-svingen. Det er en bitte liten plass, ved siden av veien, hvor det sånn akkurat får plass til 2 biler. Er det ikke ledig der, finnes det en litt større plass, omtrent 500 meter tilbake mot Aguimes, hvor det i alle fall stort sett er ledig.

Når du har fått satt fra deg bilen, må du først gå ned i barrancoen på sjøsiden av veien, en ganske bratt sti nedover, før du går gjennom en liten tunell under veien, hvor du kommer inn på andre siden, hvor denne spesielle og fargerike delen av kløften, som nesten bare må oppleves. Hvis du vil se litt flere bilder, ligger det noen her på facebook-siden, men de ble tatt midt på dagen, og for å få tatt de beste bildene, anbefales det at du enten kommer tidlig på dagen eller sent om kvelden, når sola ikke står midt på himmelen.

Det er ikke noen lang vandretur å snakke om, for det er vel ikke mer enn totalt 500 meter hver vei fra bilen til lengst inn i barrancoen før du bokstavelig talt møter veggen, som du kan se på bildet over her. Etter å ha tatt mange fine bilder inne i Barrancoen, kan det være hyggelig å kjøre videre oppover til den lille landsbyen Temisas, noe som tar ca 15 minutter til, og kanskje stoppe for lunch på en av de små lokale barene. Derfra kan du enten kjøre samme veien tilbake, eller fortsette oppover mot Santa Lucia, før du kjører nedover til Fataga og Playa del Ingles igjen. God Tur!
Del denne posten med andre :