Reiseguide om Gran Canaria

Slider

[8][feriesteder][slider-top][Nye Inlegg]

El Bufadero de La Garita

| Ingen kommentar
Det finnes mange forskjellige ting du kan oppleve på Gran Canaria, og El Bufadero de La Garita er noe du absolutt bør få med deg! Dette er et naturfenomen, hvor 2 store hulrom i steinene nede ved havet, gjør at vannet hever og senker seg med en enorm kraft. Det er som en slags kokene geysir eller et blåsehull.

Du kommer deg enklest hit ved å kjøre opp til den lille byen La Garita, som ligger nedenfor shoppingsenteret Alcampo og Ikea i Telde kommune. Parker nede ved stranden og gå langs strandpromenaden sørover i ca 10 minutter. Du kommer etterhvert til noen parkbenker og kan se et skilt med advarsler hvor det også henger en livbøye. Kommer tilbake til dette, for det er faktisk ikke helt ufarlig å kikke på dette naturfenomenet.

Den beste opplevelsen får du når det er høyvann som det er to ganger per dag, og klokkeslettene kan du sjekke på Windfinder. For å få tatt de beste bildene bør du helst dra hit tidlig på morgenen når sola står opp, men også ved solnedgang skal det være et fantastisk sted. Du kan se en kort video på youtube, om du vil se litt hvordan vannet hever og senker seg.

Men selv om dette er et vakkert skue, må man være forsiktig. Flere personer har omkommet fordi de har ramlet nedi, uten så altfor store sjanser for å komme seg opp igjen. Naturkreftene her er utrolig sterke, så gå ikke for nærme kanten! Plutselig kommer det en stor bølge som slår innover, og da er det enkelt å miste balansen.

Hvis du vil være på den sikre siden, går det bra å sette seg ned på en av benkene oppe ved utkiksposten og nyte spektakkelet som foregår nede i vannskorpa! Tilbake i La Garita finnes det flere bra steder nede ved stranda, hvor man kan slappe av med litt mat og drikke. God tur!
Del denne posten med andre :