Reiseguide om Gran Canaria

Slider

[8][feriesteder][slider-top][Nye Inlegg]

Guayadequedalen på Gran Canaria

| Ingen kommentar
Litt nord for byen Vecindario på Gran Canaria, og litt opp i fjellet finner du den lokale byen Agüimes. Bare 20 kilometer fra turistområdene i sør, kan du her oppleve en helt annerledes livsstil enn hva du ser i for eksempel favorittene hos mange nordmenn, Puerto Rico eller Arguineguin.

Agüimes er en liten by med omlag 5.000 innbyggere, og er kjent for gammel kanarisk kultur. Byen er en av stedene på Gran Canaria hvor man kan oppleve genuin eller på spansk rural turisme. Den delen av Gran Canaria man ikke ser noe særlig til på sørsiden. Den flotte kirken Iglesia de San Sebastian ligger også her, og kan sammenlignes med den mer kjente La Sagrada Familia i Barcelona, ettersom det tok over 150 år å bygge den flotte kirken i Agüimes.

Når man nesten er på vei ut av Agüimes og videre nordover mot Ingenio, ser man et lite skilt som peker opp til venstre og viser Guayadeque. Barranco de Guayadeque er en dal med utrolig flott natur, et sted hvor den kanariske urbefolkningen byggde grotter i fjellene, hvor det den dag i dag fortsatt bor familier i disse grottene. De som bor her i dag driver stort sett med landbruk, bortsett fra de obligatoriske besøkene av turistbusser som ankommer daglig. Noen har flyttet lenger ned på øya for å jobbe, men velger å beholde grottehusene til helger og ferier.

Cuevas Bermejas heter den største "byen" i Guayadeque, som huser hele 9 familier. Disse tar imot turister fra hele Europa og slipper de inn i husene sine, for at de skal kunne se hvordan livet i grotter kan være. I dette området finnes det også en kirke og en restaurant som ligger inne i grotter. Restauranten er som en labyrint, med mange ganger og kroker. Denne er også som regel helt full på søndager, da mange kanariere reiser hit for søndagslunsj, noe som kan vare hele dagen.

Totalt i dalen finnes det flere hundre grotter og huler, både naturlige og skapt av mennesker. En stor del av dalen har blitt utpekt til et naturreservat, ettersom mange av Gran Canarias sjeldne planter lever her. Guayadeque ble erklert en naturpark i 1987, og et nasjonalmonument i 1994. Helt øverst i dalen finner du en nydelig restaurant som er hogd ut av fjellet, med en fantastisk utsikt over dalen. Her bygges det også luksusgrotter med tanke på turister. Din neste ferietur til Gran Canaria bør absolutt inneholde en tur til Guayadeque.
Del denne posten med andre :