Reiseguide om Gran Canaria

Slider

[8][feriesteder][slider-top][Nye Inlegg]

Restauranter på Gran Canaria

| Ingen kommentar

Mat og drikke på restauranter på Gran Canaria kan være alt mulig forskjellig. Du finner alt fra gourmet restauranter og lokale godbiter, til britiske fish & chips steder. Kan prøve å nevne noen av de førstnevnte.

Vi begynner i Las Palmas med den beste biffrestauranten på øya, El Novillo Precoz i C/ Portugal 9. Ikke så ofte man betaler over 30 euro for en biff på kanariøyene, men om prisen gjør deg nyskjerrig bør du for all del ta deg en tur for å sjekke den ut.

En annen meget bra på nordsiden av øya er Restaurante Casa Martell. Denne ligger i El Madroñal, like mellom landsbyen San Mateo og Santa Brigida og var for hundre år siden en kononialforetning som ble bygget om til restaurant. Her får du utstøkt tradisjonell kanarisk mat. Vi har også skrevet om Locanda El Roque, som ligger helt nord på øya.

Vår favoritt som serverer mat fra Mexico, heter La Mexicana og ligger i Vecindario. Anbefales på det sterkeste hvis du liker Mexicansk mat. En annen restaurant i Vecindario, er restaurante Humus som serverer kjøtt og fisk laget slik de gjør i Galicia nord i Spania.

Lenger sør på Gran Canaria finner vi Bamira på Playa del Aquila ved San Agustin. Et par fra Østerike serverer Asia og Afrika inspirert mat på østerisk vis, alt etter hvor de har feriert på sommeren, og hva som finnes av ferske råvarer.

Anno Domini er en fransk restaurant på shoppingsenteret i San Agustin. Kjempereker á la Provencale og sjøtunge i champagnesaus er noen av spesialitetene her. Et riktig feinschmecker spisested av høy klasse.

På det samme kjøpesenteret i San Agustin ligger også Adio Mare, hvor du kanskje får den beste pizzaen på denne siden av Gran Canaria. Men her kan dere også nyte av utrolig gode kjøttretter til hyggelige priser.

I San Fernando finner vi kanskje den beste fiskerestauranten på hele øya, Restaurante Compostela Casa Gallega. Her får de fersk fisk fra Galicia fløyet inn daglig. Et eldorado for fiskeelskere. For tapas og grillmat er Abrasa et must, les mer her denne kan anbefales.

Hvis dere vil spise Tapas, er det Capaco i San Fernado dere må besøke! Her er det smart å bestille bord, eller så risikerer dere å bli sittende lenge å vente. Litt begrenset utvalg, men meget god mat!

For de som liker lammekjøtt er Las Cumbres Mesón del Cordero i Playa del Ingles et must. Denne restauranten går for å være best på lam og er kjent over hele øya. I Playa del Ingles, Avenida de Tirajana 14, ligger også grill-restauranten El Poncho som vi besøkte i september 2018 med veldig god mat.

 

I Arguineguin finnes det flere restauranter med veldig bra kvalitet. Los Pescaitos nede ved "kulpen" bak Dorado Beach har kanskje den beste ferske fisken i området. Restaurante Sagitario litt lenger bort i Patalavaca har også veldig gode både fisk og kjøttretter.

La Aquarela i Patalavaca ved Anfi del Mar er en annen restaurant i gourmetklassen. Dette spisestedet er flittig besøkt av nordmenn som både bor fast på øya og de som ferierer på Gran Canaria.

 

Sist men ikke minst må vi også ta med Los Guayres som ligger på Hotel Cordial Mogan Playa, og som har en Michelin stjerne. Prøv 10 retters menyen der, hvis du har litt penger til overs og vil ha en helt unik matopplevelse.

Dette er bare et lite utvalg av hva som finnes av spisesteder, men alle disse restaurantene har topp kvalitet og holder absolutt høyeste klasse innenfor matkunstner og opplevelser. God fornøyelse!

Del denne posten med andre :