Reiseguide om Gran Canaria

Slider

[8][feriesteder][slider-top][Nye Inlegg]

La Palma Brenner

| Ingen kommentar
skyer på la palmaDet er for øyeblikket en stor skogbrann på La Palma, en av kanariøyene. Over 4.000 personer er blitt evakuert i brannen som har herjet på øyen den siste uken. Det kan nå se ut som at brannen er under kontroll fra slukkemannskapet, men hvis vinden igjen snur kan det bli et problem igjen. Skogbranner er et ikke helt ukjent fenomen på Kanariøyene, ettersom det nesten ikke regner om sommeren.

På Kanariøyene er det for tiden knusktørt etter hetebølgen som har gitt temperaturer helt opptil 47 grader. Hetebølgen er imidlertid på vei tilbake og temperaturene er nå på "bare" 30 grader.

De forrige skogbrannene herjet på Gran Canaria og Tenerife for nøyaktig 2 år siden. Da var det også en hetebølge slik som nå, og man opplevde helt opp til 50 grader. Mange kanariske familier mistet da husene sine, og nesten hele fugleparken Palmitos Park brant ned. Denne er nå gjennoppbygd å mottar massevis av besøkende hver dag.

Det viktigste nå har vært å få i seg nok vann, og det har blitt anbefalt å drikke minimum 3 liter vann hver eneste dag, og ikke oppholde seg i solen, bade mye og ikke gå ut i den varme perioden midt på dagen. Man skal helst unngå å drikke alkohol også når det er som varmest, og helst ikke så mye kaffe heller.

En talsmann for den kanariske regjeringen melder i dag at man kan ha kontroll på brannen i løpet av mandagen. Så langt er over 50 hus brent ned.
Del denne posten med andre :