Reiseguide om Gran Canaria

Slider

[8][feriesteder][slider-top][Nye Inlegg]

Playa del Ingles Gran Canaria

| 2 Kommentarer

 

Playa del Ingles ligger sør på Gran Canaria og har en av de største strendene på kanariøyene. Stranden strekker seg over 6 kilometer fra Playa Veril ved San Agustin, helt til Maspalomas på den andre siden. En del av stranden har også tilknytning til de kjente sandynene Dunas de Maspalomas i ørkenen helt sør på øya.

Strandpromenaden her, er det stedet på Gran Canaria som tiltrekker seg flest nasjonaliteter, mer enn noe annet sted på øya. Det er mulig å leie jetski her, det finnes muligheter for mange forskjellige typer av vannsport, volleyball og mye annet. Strandpromenaden har omtrent hundre barer og restauranter, det finnes også mange butikker her hvor stort sett ingen har faste priser. For de som liker å prute er jo dette fantastisk, men for alle andre kan det hele virke litt slitsomt.

Det finnes mange hoteller i forskjellig standard i Playa Ingles, noen eldre leilighetshoteller som er av litt gammeldags standard, men også en rekke bra hoteller som er renovert i de siste årene. Flere og flere anlegg blir nå også restaurert og oppgradert, så standarden har absolutt bedret seg i løpet av de siste årene.

Selve byen i Playa de Ingles er vel besøkt av nordmenn hvert eneste år. Området kan virke litt uoversiktelig om man kommer hit for første gang, men er senterert rundt forskjellige shoppingsentere. Det første man kommer til fra San Agustin heter Tropical, så følger Plaza, Kashba og Metro (som nå er stengt). På de 3 siste er det full fart hver natt 365 dager i året. Yumbo er shoppingsenter på dagtid og Gay senter på kvelds og natterstid. Cita er nok kanskje det beste shoppingsenteret i Playa del Ingles, og det er her hovedvekt på turister fra Tyskland. Men også Gran Chaparral, Centro Comercial La Sandia og Anexo II, er små kjøpesentere fullt med barer, butikker og restauranter. Det ligger også et nytt senter oppe i El Tablero, hvis du syns det er greit med en kort taxitur. Eller en tur oppover til San Fernando, som ligger på oversiden av hovedveien, hvor du finner mange små butikker, barer og restauranter, hvor det er mere lokale og fastboende.

Bestill hotell i Playa del Ingles her.

De fleste norske turistene i Playa del Ingles holder seg gjerne rundt hovedgaten Avenida de Tirajana. Der finnes det mange barer og restauranter med norske navn som Trollstua (stengt nå), Sosialkontoret, Naboens Bar, Bakkekroa, Hurtigruta og endel andre. Flere kaller dette for lysløypa i Playa.

Turistbyen er godt besøkt av turister fra hele Europa, men er spesiellt et yndet feriemål for reisende fra Holland, Tykland, England, Finnland, Sverige og Norge. Kanskje det blir ditt feriested neste gang turen legges til Gran Canaria?
Del denne posten med andre :