Reiseguide om Gran Canaria

Slider

[8][feriesteder][slider-top][Nye Inlegg]

Utflukt til Fataga

| Ingen kommentar
Det finnes mye å oppleve på Gran Canaria, hvis du bare kommer deg opp fra solstolen og reiser litt bort fra turistområdene. Vi har tidligere skrevet om en fin rute med leiebil, så nå får du tips om enda en fin dag med bil i fjellene.

Hvis du ikke har skaffet deg en leiebil for hele oppholdet, er det enkelt å leie en bil for en dag på hjørnet bortenfor hotellet ditt, eller så fikser de det i resepsjonen på hotellet. En personlig favoritt er å kjøre opp fra San Fernando, over motorveien og oppover til Fataga. Du kjører opp i fjellet gjennom hårnålssvinger, hvor det er helt vanlig å tute på vei inn i hver sving, ettersom du gjerne møter en buss eller to på vei opp de smale veiene. På vei oppver passerer du Mundo Aborigen hvor det passer bra med en pause, hvis du er interessert i den kanariske historien.

Vel fremme i Fataga er det hyggelig å vandre litt gatelangs. Det finnes det noen butikker, restauranter og noen tapasbarer. Et tips er å besøke baren Albaricoque, hvor du kan prøve lokale retter som gofio, ropa vieja, vuelta casera eller bare noen andre små tapasretter. Gå i gjennom hele baren og finn dere et bord på terrassen på baksiden. Her er det en helt fantastisk utsikt over dalen nedenfor.

Like forbi Fataga ligger det et helt spesielt ruralhotell som heter Molino del Agua. Denne fincaen har blitt pusset opp en del i de siste, og ligger idyllisk til i en liten oase rett nedenfor fjellsiden. Har dere muligheten så er det helt supert å overnatte her, og det koster mellom 80 og 110 € for et dobbeltrom eller en suite. Her kan dere slappe av i bassenget, besøke dyrene ved den lille gården, eller vandre på en av de mange turstiene som ligger rundt om hotellet. Lammekjøttet på grillen på kvelden, er verdt hele turen i seg selv, og det serveres med ekologiske grønnsaker som er dyrket på området. Noen kvelder er det også livemusikk i restauranten på Molino del Agua. Ta gjerne med en genser hvis dere skal være her om kvelden, det er ikke like varmt i Fataga som lenger sør på Gran Canaria.

Hvis dere ikke skal overnatte i Fataga, men heller vil kjøre videre, går det ann å først kjøre videre oppover til den hyggelige byen San Bartolomé de Tirajana. Derfra svinger dere til høyre ned mot Santa Lucia, hvor det ligger en rekke med utkiktsposter langs med veien, hvor det går ann å ta fantastiske bilder. Dagen kan kanskje avsluttes med litt shopping på Atlantico-senteret i Vecindario. Enten blir det en fin dagstur eller med overnatting på Molino del Agua en enda bedre tur. God fornøyelse!
Del denne posten med andre :