Reiseguide om Gran Canaria

Slider

[8][feriesteder][slider-top][Nye Inlegg]

Jobbe på Gran Canaria

| 5 Kommentarer
dykker gran canariaDet er mange som går med en liten drøm om å flytte til syden, men hvis ikke etternavnet ditt er Røkke, må du sansynligvis prøve å jobbe litt mens du lever utenlandsdrømmen. Så hvordan går man til veie for å skaffe seg en jobb på Gran Canaria, og er det enkelt å få seg en jobb her?

Det finnes selvfølgelig mange muligheter til å jobbe på Gran Canaria, og de mest vanlige for utlendinger er å jobbe med turister. Det vanligste tenker du kanskje er kanskje å jobbe som reiseleder, guide eller dykkeinstruktør, men det finnes også en rekke andre typiske turistjobber på Gran Canaria, og i mange tilfeller er det heller ikke nødvendig å kunne spansk, selv om det alltid vil være en fordel. I mange jobber er det en fordel at den som er ansatt snakker det samme språket som turistene, og hvis du kan engelsk og tysk og samtidig forstår dansk og svensk, kan du i prinsippet velge og vrake mellom jobber på Gran Canaria. Jobber som bartender, kokk eller servitør finnes det alltid å få tak i, eller så er det også mange restauranter og utesteder som vil ha innkastere, men dette kan kanskje være en litt slitsom jobb, som heller ikke er så veldig bra betalt.

Har du en selger i magen, er det også mange muligheter. Flere norske selskaper som driver med telefonsalg har etablert seg på Gran Canaria, og her er det relativt enkelt å få seg jobb. Mange nordmenn jobber også med å selge timeshare, enten som selgere på anleggene, eller som loddselgere som sender kunder til hotellene. Selger du bra kan det være gode penger å tjene, men hvis du ikke lykkes er det bare å se seg om etter en ny jobb. Flere eiendomsmeglere har også bruk for norske selgere, og det finnes flere norske eiendomsmeglere som holder til i området mellom Playa del Ingles til Arguineguin og Puerto Rico.

Mange hoteller har også bruk for resepsjonister som prater flere språk, deriblant skandinavisk. På hotellene er det også muligheter til å jobbe som entertainer, med show og underholdning. Drømmer du om å bli artist, finnes det også gode muligheter hos Garbos Dinnershow i Bahia Feliz, som er samme konsept som Wallmanns i Oslo. På den norske skolen i Arguineguin er det mulig å få seg jobb som lærer, men her er det mange søkere og ikke like enkelt å bli ansatt.

Vi vet også om nordmenn som jobber som frisører, au pair og barnevakter, personlige trenere, tolker, sekretær og kundebehandlere, datainnstalatører, leverandører av tv og internett, webdesignere, journalister, advokater, radiopratere, trubadur, tatovører, sjømannsprest, piloter og flyvertinner, administrative stillinger hos charterselskaper, fysioterapeuter, leger og sykepleiere, bakere, turguider, gartnere, vaskehjelper, butikkmedarbeidere, formidlere av leiebiler, sjåfører, snekkere, healere, narkolangere og notoriske svindlere, bilmekanikere, privatutleie av leiligheter og alle som i tillegg driver en egen norsk bar eller restaurant. Som du sikkert skjønner, mulighetene er mange!

Det kommer snart et innlegg med tips om hvordan man kan starte og drive eget firma på Gran Canaria. Har du andre tips om ledige jobber på Gran Canaria, så kommenter gjerne.
Del denne posten med andre :