Reiseguide om Gran Canaria

Slider

[8][feriesteder][slider-top][Nye Inlegg]

Litt av nordsiden

| Ingen kommentar
Gran Canaria er for mange bare strand, sol og kjente feriesteder som Playa del Ingles eller Arguineguin, men denne Kanariøya har mye mer å by på enn bare hoteller hvor du treffer naboen på ferie. For de som har lyst til å oppleve litt mer på Gran Canaria, reis opp til nordsiden av øya.

Fra Las Palmas og vestover finner du genuine kanariske byer som Arehucas, Teror, Firgas, Moya, Guia, Galdar, Sardina og Agaete. Her har ikke turismens inntog satt like tydelige preg som de har gjort lengre sør på øya. Lei gjerne bil for en dag, og besøk noen av stedene nord på Gran Canaria. Du vil uten tvil glemme at du bor midt i en turistmaskin, som mange oppfatter feriestedene sør på øya som, og ofte helt på det rette.

På vei forbi Las Palmas passerer du små hyggelige byer som San Felipe, hvor en av de bedre fiskerestaurantene på hele Gran Canaria ligger. Her kan man også kikke på surferne nede på stranden, for dette er et av de beste stedene for brettsurfere på Kanariøyene, det er nesten alltid store bølger her.

Kjør forbi Arucas og Galdar helt til du kommer fram til den lille byen Agaete, eller nedenfor ved havnen i Puerto de las Nieves. Herfra går fergen til Fred Olsen over til Tenerife, men selve byen og strandpromenaden er helt klart verdt et besøk, og kan nesten minne om Puerto de Mogan helt sør på Gran Canaria.

På vei tilbake kan et besøk til Sardina del Norte være en fin avslutning på dagen. Er du ikke mett enda, kan et besøk til restauranten La Fragata passe bra for en god fiskemiddag. Mange av husene her er bygget inn i fjellveggene, og atmosfæren er totalt forskjellig fra all støy og mas som du kan finne på sørsiden. Dette er bare litt av hva du finner nord på Gran Canaria, så dra deg ut av solstolen og reis nordover på ditt neste besøk! God ferie!
Del denne posten med andre :