Reiseguide om Gran Canaria

Slider

[8][feriesteder][slider-top][Nye Inlegg]

Kanarisk historie

| Ingen kommentar
 
 
 
Hvis du vil vite mer om den kanariske historien og hvordan guanchene levde på Gran Canaria, finnes det flere steder på øya du bør besøke. På El Museo Canario i Las Palmas er det mye interessant å se om hvordan guanchene som var urbefolkningen på Kanariøyene levde, og spesielt rommet med alle hodeskallene er et syn som kan ta pusten fra de aller fleste.


Ingen vet helt eksakt hvordan og hvorfor guanchene kom til Gran Canaria, men flere teorier går ut på at de opprinnelig stammer fra Atlasfjellene i Nord-Afrika, og kom til Kanariøyene for opp til flere tusen år siden, men enn så lenge er det ingen som vet det med sikkerhet.

Mens dere allerede er i Las Palmas er det også på sin plass og besøke Casa de Colón. Columbus-museumet ligger også i den gamle bydelen Vegueta og huset  er over 500 år gammelt. Her finnes det mye nyttigt om Columbus sine ekspedisjoner til Amerika, og hvorfor han valgte å stoppe i Las Palmas på veien dit. På Plaza Mayor de Santa Ana ligger Catedral de Santa Ana i Las Palmas - eller som den egentlig heter; Santa Iglesia Catedral Basílica de Canarias. Katedralen ligger midt i mellom de to museene, og i området her ligger det flere hyggelige små barer och kaféer hvis dere har behov for en liten pause.

Lenger nord på Gran Canaria, i Gáldar, ligger La Cueva Pintada enda et interessant museum i det som var den viktigste byen på øya fram til spanjolene inntok den for litt over 500 år siden. Inne i den opprinnelige grotten Cueva Pintada (på norsk den malte grotten) kan du se stenmalerier på veggen som trolig er rundt tusen år gamle.

Hvis du heller vil besøke en gammel oppbygd landsby slik det så ut for nesten 1.000 år siden, tar du også turen opp mot Fataga fra Playa del Ingles, og går inn på Mundo Aborigen, et lite kvarters kjøretur innover i fjellet. En tur hit kan gjerne kombineres med et besøk til Fataga, som ligger en halvtime til innover på øya, hvor det passer bra med litt tapas til lunch.

Gran Canaria er mye mer enn bare solsenger og paraplydrinker, og hvis du er litt interessert i historie, finnes det mange steder å besøke. God tur!

Del denne posten med andre :