Reiseguide om Gran Canaria

Slider

[8][feriesteder][slider-top][Nye Inlegg]

Ved sykdom, hvor går man?

| Ingen kommentar
sykehus gran canaria

 

Hvert år reiser mere enn 300.000 nordmenn på ferie til Gran Canaria, men en del blir desverre også rammet av sykdom mens de er på ferie. Det bor også mange tusen fastboende nordmenn på Gran Canaria, og hvis man blir syk hvor skal man da gå?  Nødnummeret du skal ringe om det er krise er 112, som er gratis også fra norsk mobil. Om du søker en ambulanse kan du ringe 092, begge ringer du uten retningsnummere.

Men først og fremst er det viktig å ha en reiseforsikring når man reiser utenlands, men det kan jo også være smart å ta med seg det europeiske helsetrygdkortet, som gir tilgang til gratis legetjenester på offentlige sykehus og legevakter eller Centro Salud som det heter i Spania. Kortet kan bestilles hos NAV her, hvis du har MinID eller BankID, eller du kan ringe 800HELSE (80043573). Regn med at det går minst 10 dager før du har det hjemsendt i posten. De fleste som jobber på Centro Salud forstår engelsk, men forsøk gjerne på litt spansk om kan du kan.

Men hvordan står det til med spanske sykehus kontra norske tenker du kanskje? Materno Infantil er barnesykehuset i Las Palmas, og dette går for å være et av de beste sykehusene i hele Europa. Spania har større legetetthet enn Norge og sykehusene fungerer ofte bedre, sier mange brukere med erfaring fra begge land sine sykehusvesen. I Spania betales det heller ikke for egenandel til lege eller sykehus, og en veldig liten egenanden på rundt 10 %  til medisiner. Intensivavdelingen på sykehuset Insular som også ligger i Las Palmas, ble for noen år siden kåret til den beste intensivavdelingen i hele Spania, så skulle du bli alvorlig syk på Gran Canaria, er du i gode hender.


Det har også blitt bygget flere nye sykehus på Gran Canaria i de senere årene, mye grunnet den store turismen. Fra før så har jo Clinica Roca i San Agustin tatt i mot mange turister som har blitt syke på ferien, men det nye sykehuset San Roque i Meloneras er nå det som tar i mot flest turister på sørsiden av Gran Canaria. Sykehuset holder topp standard og tilbyr også muligheter for estestisk medisin og plastisk kirurgi, til priser som generelt ligger lavere enn hva som er tilfelle i Norge. Her finnes det også tolk som prater engelsk og skandinavisk.

Uansett, hvis du blir syk på Gran Canaria, så behøver du ikke å være bekymret. Standarden på helsetjenester ligger minst på samme nivå som du er vant til i Norge, om ikke over.

Del denne posten med andre :