Reiseguide om Gran Canaria

Slider

[8][feriesteder][slider-top][Nye Inlegg]

Reiseforsikring

| 1 Kommentar

Det er mange som reiser på ferie til Gran Canaria uten reiseforsikring, og det kan bli en relativ dyr og kostbar affære. Hvis uhellet er ute, enten i form av en ulykke med leiebilen eller en innleggelse på sykehus, går euroene fort avgårde hvis man ikke har forsikringen i orden.

Det finnes flere enkle måter man kan ordne seg og familien med en reiseforsikring på, i forkant av en ferie til Gran Canaria. Nesten alle charterselskaper tilbyr forsikring som gjelder for reisens varighet for noen hundrelapper per person.

Har du et kredittkort med reiseforsikring, er denne gyldig så lenge over 50 % av reisens totalpris er betalt med kredittkortet, men sjekk på forhånd om ditt kredittkort har dette inkludert, for det gjelder ikke alle kredittkort. Eller så er Europeiske Reiseforsikring et godt valg for de som ikke har forsikringer på andre måter. Der kan du forsikre en enkeltreise eller tegne en forsikring for hele familien for et helt år.
 

Mange tenker sikkert som så, at på en ferie til Gran Canaria er det ikke så mye uforutsett som kan komme til å hende, men tall fra Europeiske viser at faktisk så mange som en av tre personer blir syke i en eller annen form i løpet av ferien. En enkel skade som for eksempel et armbrudd, et brannsår eller et magesår kan fort koste langt over hundre tusen kroner i lege og sykehuskostnader til og med i Spania og på Gran Canaria.

Så selv om det spanske helsevesenet er godt utbygd, og i mange tilfeller bedre enn i Norge, er det ikke alltid tilfredstillende med det europeiske helsetrygdekortet for å få dekket all den hjelpen man har behov for. Deltar man for eksempel på en fjellklatring/vandring eller en organisert sykkeltur, gjelder for eksempel ikke vanlige forsikringer, og man bør da ha spesialforsikringer i tillegg til vanlig reiseforsikring.

Nå er selvfølgelig ikke Gran Canaria det mest utsatte stedet i verden for skader eller uhell mens man er på ferie, men for en liten ekstra penge slipper man i hvert fall unna store legekostnader, hvis noe uforutsett skulle skje. God tur til Gran Canaria!

Del denne posten med andre :