Reiseguide om Gran Canaria

Slider

[8][feriesteder][slider-top][Nye Inlegg]

Leiebil på Gran Canaria

| Ingen kommentar

Hvis dere har planlagt å leie en bil på Gran Canaria, så finnes det flere tjenester som sammenligner priser fra flere selskap på en gang. En av disse er AutoEurope.no hvor man raskt ser hvilke priser som gjelder for de forskjellige leiebil-selskapene. Men sjekk hva som står med liten skrift også, noen ganger er for eksempel barnesete inkludert, mens dette kommer i tillegg hos andre. Vi anbefaler også LeiebiliSpania.no som har gode priser. De fleste firmaer som formidler leiebil på Gran Canaria er seriøse, men noen få unntak finnes. Benytt derfor an annerkjent tjeneste til å sammenligne priser og til bestilling av bilen.

Men hvor skal du kjøre med leiebilen for å oppleve en fin utfluktsdag? Det finnes mange forskjellige turer man kan kjøre oppover i fjellene, men hvis du ikke har vært der så må du bare kjøre opp til Guayadeque dalen. Det er en av de fineste og mest interessante daler på Gran Canaria. Her levde de første menneskene som kom til øya, de som ble kalt Guanchene. De levde i huler, og disse hulene er fortsatt der. Noen av hulene ble brukt som gravsteder, og gjenstander herfra kan man nå finne på et museum i Las Palmas.

Dette er en veldig grønn og fin dal. Hvis dere kjører opp hit i januar eller februar så blomstrer mandeltrærne, og da er det helt hvitt og rosa i hele dalen. Man kjører fra sørsiden av Gran Canaria opp til Cruce de Arinaga, videre gjennom fjellandsbyen Aguimes og derfra et lite stykke opp til Guayadeque. Først passerer dere et lite museum hvor det er fint å ta en liten pause. Museet viser hvordan folk levde i tidligere tider på Gran Canaria, og hvordan deres boliger, grottene så ut.

Etter det, kan du ta bilen litt lengre oppover og kommer til en svært liten landsby. Der ligger det noen få hus, en kirke, en bar og en fotballbane. En klok mann sa visstnok en gang at uansett hvor liten landsbyen er, så regnes det som en by bare det finnes en kirke, en bar og en fotballbane der. Er det sant, så er trolig Guayadeque en av de minste byene i hele Spania. Alt i alt så ligger det rundt 15 forskjellige grotteboliger i Guayadeque. I tre eller fire av de bor det fortsatt familier den dag i dag, mens de andre stort sett blir benyttet som fritidsboliger, stort sett om sommeren. De er nå renovert, og i dag har de både vann og strøm i grottene. Kirken er også en "grotte-kirke" så gå inn her for å se hvordan den regelrett er hakket ut av fjellet.

Sammenlign og finn beste leiebil pris, klikk her.
Etter alt dette er dere sikkert litt sultne. Så inn i leiebilen og fortsett oppover i fjellet, til dere kommer omtrent 900 meter over havet. Der ligger den sjarmerende restauranten Tagoror. Her kan du få virkelig god spansk mat og kanarisk vin med god service. Denne restauranten ligger også i en grotte, som eieren fra begynnelsen var med og slo ut på egen hånd. Hakkene han brukte er fortsatt der og henger utstilt på veggene. Etter dette gode måltid passer det med en liten vandretur rundt fjelltoppen. Det er en gangvei rundt hele toppen på litt over 1 km. Der har du en helt praktfull utsikt over dalen og helt ned til havet.

Etter all den friske luften og de obligatoriske bildene fra utsikten, kan det passe bra å kjøre nedover igjen, denne gangen mot byen Telde og ned til shoppingsenteret Las Terrazas. Der kan du handle alt fra god mat til billige klær, vesker og sko. Det er også en bowlinghall der, hvis dere ønsker å avslutte dagen med en liten familieduell. God tur og kjør forsiktig!
Del denne posten med andre :