Reiseguide om Gran Canaria

Slider

[8][feriesteder][slider-top][Nye Inlegg]

Ayagaures

| Ingen kommentar
Hvis du bor i nærheten av Maspalomas og har lyst til å oppleve en liten kanarisk landsby, uten å måtte kjøre så alt for langt, bør du kjøre opp til Ayagaures. Du kjører inn forbi Aqualand i Maspalomas og fortsetter på GC-504, det tar ikke mer enn ca 15 minutter fra Aqualand før du er framme i denne lille men hyggelige landsbyen oppe i barranco de Ayagaures.

Enten på veien opp eller ned, går det ann å stoppe på det spesielle stedet Finca Montecristo de Gran Canaria, hvor eierene også har forskjellige kunstutstillinger, skulpturer, en egen botanisk hage med over 1.500 forskjellige planter, orkideer, frukttrær og en restaurant hvor alle grønnsaker som serveres er ekologiske og dyrket i hagen. Det finnes også et stort lokale inne i en grotte, som du kan leie for fest og selskaper, bursdager eller kanskje et bryllup. De leier også ut rom og leiligheter hvis du vil tilbringe lengre tid der. Det er åpent lørdag, søndag og mandag (stengt i august), og det koster 8 euro per person for å komme inn.

Hvis du heller bare vil stoppe for en liten kaffepause eller lunch er det kanskje bedre å ta turen inn på Bar La Cuevita Ayagaures, som ligger langs med veien når dere kjører oppover dalen. En liten grotterestaurant med en stor terasse på utsiden, som holder åpent hver dag fra 09.00 på morgenen til 22.30 om kvelden. Et populært stoppested for alle syklistene som sykler oppover her hver eneste dag.

Inne i selve landsbyen Ayagaures er det ikke så veldig mye mer enn en liten bar, noen få hus, en kirke og ved siden av ligger den imponerende demningen og sjøen Presa de Ayagaures. Ved siden av sjøen ligger også Villa Ayagaures med eget basseng om dere har lyst til å leie den for noen dager.

Tilbake igjen kan dere også kjøre ned GC-503 som går forbi Palmitos Park, Monte Leon og Montaña la Data, før dere igjen passerer Aqualand og er på vei tilbake til Maspalomas. God Tur!

Bli med på en 3 timers sykkeltur i Ayagaures inkl. mat - bestill her
Del denne posten med andre :