Reiseguide om Gran Canaria

Slider

[8][feriesteder][slider-top][Nye Inlegg]

12 Populære reisemål på Gran Canaria

| Ingen kommentar
populære reisemål på gran canaria
Playa de Amadores 2018
Gran Canaria er kanskje den beste plassen i Europa å reise på ferie til i vinteren som kommer, og alle prognoser tilsier at dette er nordmenns mest populære destinasjon om vinteren.

Mange har funnet sin favorittplass på øya, og reiser til samme sted år etter år, men for en del kan det være vanskelig å vite hvor man helst bør reise. For å gjøre valget kanskje litt enklere har du her en liten oversikt over noen av de mest populære reisemålene på Gran Canaria. Kanskje finner du ditt neste reisemål her?

Vi starter i Las Palmas og fortsetter nedover øya helt til vi kommer til Mogan på sørvestsiden av Gran Canaria. Disse stedene ligger nesten som perler på en snor, og det finnes litt forskjeller mellom de ulike feriestedene. Til slutt er det kanskje bare litt smak og behag som bestemmer hva man liker best, mer her er i alle fall en oversikt over de mest populære ferie-destinasjonene på Gran Canaria.

Las Palmas
Hovedstaden på Gran Canaria, med den utrolig flotte bystranden Playa de Las Canteras. Om du ikke velger å bo her mens du er på ferie, bør du i hvert fall reise hit for en dag. Det vil du ikke angre på.

Bahia Feliz
Dette er det første reisemålet du kommer til fra flyplassen når du kjører sørover, og er kjent som en stille og rolig familievennlig plass. Noen få hoteller og et lite hyggelig kjøpesenter i sentrum av byen.


San Agustin
En stille og rolig plass med flotte strender, er hva du kommer til i San Agustin. Mange svensker har valgt seg denne plassen for langtidsferie og hovedvekten av turistene her er fra Skandinavia, Spania og Tyskland.

Playa del Ingles
Den lengste (og i manges øyne den flotteste) stranden på Gran Canaria, som strekker seg helt fra San Agustin til Maspalomas. Playa del Ingles er en ganske stor ferieby som har det meste. Natteliv, mange spisesteder, shopping med mere.

Maspalomas
Nedenfor Playa ligger Maspalomas, hvor det er hovedvekt på små hoteller med bungalower som ligger ovenfor de kjente sanddynene Dunas de Maspalomas. Også et populært sted for de som spiller golf.

Meloneras
Så kommer vi til det nyeste feriestedet på Gran Canaria. Meloneras har nye hoteller i høy klasse, og her ligger det også en rekke bra restauranter og litt shopping for de som har med seg litt ekstra feriepenger.

Arguineguin
Den gamle fiskerlandsbyen har blitt mange nordmenns favoritt for langtidsferie om vinteren. Byen har noen små fine strender, en hyggelig bykjerne og et lite shoppingsenter hvor de fleste treffes på ettermiddager og kvelder.

Anfi del Mar
Et digert hotellkompleks som ble bygget av Bjørn Lyng og hvor leilighetene blir solgt som ukesandeler. Anlegget har en av de vakreste strendene på øya i forkant. Den hvite sanden ble i sin hentet fra Bahamas.

Puerto Rico
En av de mest besøkte feriebyene på Gran Canaria, og kanskje den som har det mest stabile og solsikre klimaet. En fin strand og marina, og et litt gammelt shoppingsenter som har alt fra barer og restauranter til butikker og nattklubber.

Amadores
Rett utenfor Puerto Rico ligger den flotte stranden Amadores, som er manges favorittstrand på øya. Her ligger det ikke like mange hoteller som i Puerto Rico, og tilbudet på spisesteder er også litt mer begrenset.

Playa del Cura
Henger nesten sammen med Amadores via den nye stranden som er under bygging i Taurodalen. Stille og rolig med noen få butikker og restauranter. Ikke så veldig mye å gjøre her, men perfekt hvis du bare vil slappe av.

Puerto de Mogan
En av Gran Canarias absolutte perler som kalles for lille Venezia på grunn av kanalene som går gjennom byen. En fin strand og en flott båthavn som omkranses av de små hvite husene med blomster i alle farger.

Det finnes også noen flere reisemål på Gran Canaria, men disse er i alle fall de mest populære blant norske turister som reiser til Kanariøya. Over 4 millioner turister besøkte Gran Canaria i fjor, og nesten 350.000 av disse kom fra Norge. Tar vi også med de andre Kanariøyene, så reiste nesten en halv million nordmen hit på ferie i fjor! Noen tusen nordmenn bor også fast på Gran Canaria, hvor de fleste har valgt å slå seg ned i Mogan kommune. God tur til Gran Canaria!
Del denne posten med andre :