Reiseguide om Gran Canaria

Slider

[8][feriesteder][slider-top][Nye Inlegg]

Teror - En fin søndagstur

| Ingen kommentar
Det er mange grunner til å reise til nordsiden av Gran Canaria, og den lille byen Teror med ca 13.000 innbyggere er en av dem. Byen er en av de mange gjemte perlene som Gran Canaria kan by på, og hvis du ikke har vært her enda, er det absolutt på tide at du tar en tur! Du er avhengig av leiebil for å komme deg hit, for selv om det går busser, blir det altfor komplisert og tidkrevende hvis du bor på sørsiden av øya.

Det finnes flere måter du kan kjøre opp til Teror på, men om du ikke vil kjøre via toppen av øya, er kanskje den enkleste måten å kjøre mot Las Palmas på GC-1, fortsette på GC-3 mot Tamaraceite og ta av derfra på GC-21 som går direkte til Teror. Hele turen tar ca 50 minutter fra Maspalomas (link til google maps her). Vel framme i Teror, bør du gå inn til sentrum av byen hvor du finner Plaza de Teror, hvor den kjente katolske kirken Basilica Nuestra Señora del Pino ligger, sammen med flere små cafeer og restauranter under skyggen av et enormt tre som står midt på plazaen.

Finn ledige hotellrom eller leiligheter i Teror

Den beste dagen å besøke Teror er kanskje på søndager, for da er det marked i byen. Markedet har eksistert i over 200 år, og hver søndag ligger den en rekke boder med håndverksartikler, mat, tradisjonelle klær og mye mye annet. Alle butikkene i bykjernen er også åpne på søndager, så det er nok å velge i, hvis du er i humør for litt shopping.

Hvert år den 8. september er det Fiesta del Pino i Teror, til minne om at jomfru Maria ble sett i toppen av et furutre den 8. september i 1481. Dette skal ha skjedd i det som i dag er sentrum av byen, hvor nå kirken Basilica Nuestra Señora del Pino ligger. Fiesta del Pino varer i en uke og programmet for Fiesta del Pino består av rundt hundre religiøse, tradisjonelle, kulturelle, sportslige, musikalske og underholdningsarrangementer, organisert i fellesskap av byrådet i Teror og samarbeid mellom ulike sponsorer.

Når du har gått rundt i Teror en stund, og fått med deg det som er å se, kan det være på tide å tenke på turen hjemover. I stedet for å kjøre samme veien tilbake, er det fin kjøretur og fortsette oppover i fjellet på GC-42, hvor du først kommer til den lille byen San Mateo. Derfra kjører du GC-15 nedover mot Las Palmas, via Madroñal, Santa Brigida og Monte Lentiscal, før du kommer til motorveien GC-3 som tar deg nedover mot sørsiden igjen.

I Madroñal ligger også Casa Martell, som er en av de beste restaurantene på Gran Canaria, så et stopp her for enten lunch eller middag, kan bli en perfekt avslutning på en bra dag! De har stengt mellom 17 og 19.30 og kan kan være lurt å bestille bord, spesielt hvis dere er mange eller om dere kommer på en lørdag eller søndag. God Tur!
Del denne posten med andre :