Reiseguide om Gran Canaria

Slider

[8][feriesteder][slider-top][Nye Inlegg]

Den nye stranden i Arguineguin er ferdig

| Ingen kommentar


 

El Perchel-stranden åpner sine tjenester etter å ha blitt rehabilitert Den har et naturlig basseng, moduler for overvåking og redningstjeneste og en lekeplass for de minste.

Arguineguín nyter fra denne fredagen av et fullstendig rehabilitert rekreasjonsområde og utstyrt med nye tjenester, El Perchel-stranden. Ordføreren i Mogán, Onalia Bueno, og ministeren for turisme, industri og handel i regjeringen på Kanariøyene, Yaiza Castilla, har innviet dette offentlige rommet på kysten der 1.859.194 euro er investert, 1.469.268 euro kommer fra turistmyndighetene og 389 926 euro fra Mogán bystyre.

For Bueno er dette prosjektet et eksempel på hva som er mulig å få til med samarbeid mellom offentlige forvaltninger. For kommunestyret var det først nødvendig å få konsesjon på 20 170 kvadratmeter areal fra Kanariøyenes kystavgrensning, en begivenhet som fant sted i 2018, og for realiseringen har den hatt økonomisk støtte fra den regionale Myndighetene.

"Jeg setter pris på engasjementet fra turistdepartementet både i dette og i andre prosjekter som vi har i gang," sa hun, og refererte til reformen av Nicolás Quesada-parken og kondisjoneringen av marginene til GC-500 ved inngangen til Arguineguín. "Mogán er en økonomisk motor og et viktig turistmål på Gran Canaria og øygruppen, så det er viktig å gå sammen for å opprettholde kvaliteten og lederskapet," påpekte hun.

På samme måte, med henvisning til El Perchel, forsikret hun at dets fornyede image og nye tjenester vil være "en attraksjon både for turister og for innbyggerne selv", noe som vil være "et sjokk for det kommersielle området i det nedre området av Arguineguín".

Turist-, industri- og handelsministeren talte i samme ånd og påpekte at «denne aksjonen, sammen med mange andre som turistdepartementet gjennomfører i alle kommunene på Kanariøyene, har som sitt endelige mål at Kanariøyene destinasjon blir om mulig i en mer attraktiv turistenklave, på grunn av dens fortreffelighetsnivå, med et balansert, bærekraftig og ansvarlig forhold mellom behovene til turister og naboenes behov.

Bueno og Castilla ble ledsaget av turistministeren på Gran Canaria, Carlos Álamo, som har uttrykt forpliktelsen til Cabildo om å samarbeide med 460 000 euro som skal brukes til en andre fase med forbedringer av strandmiljøet. På samme måte har presidenten for Federation of Hospitality and Tourism Entrepreneurs (FEHT), José María Mañaricúa, og ordførere i regjeringsgruppen turnert El Perchel, som nå har en 440 meter lang promenade med en tribune med utsikt over bukten og de forskjellige rekreasjonsområdene. områder, også nyopprettede.

Ved siden av promenaden, utstyrt med solcellelamper og nesten utelukkende pergolaer som gir skygge for de som går langs den, er det en restaurantmodul og toaletter med overbygd terrasse – hvis drift snart skal ut på anbud sammen med stranden i Costa Alegre (eller Kulpen som den kalles), en lekeplass med skyggefulle områder, samt redningsmodulen med toaletter. Det er også tilgang til sjøen for funksjonshemmede.

Stranden har et samlet overflateareal på 5.337 kvadratmeter, og etter rehabiliteringen er den den største sandbanken takket være bidraget av sand. Det har også potensial for utvikling av sportsaktiviteter på samme strand, som ennå ikke er bestemt. På høyre side har det eksisterende naturlige bassenget blitt ombygd, og er for tiden mye mer komfortabelt enn før.

Del denne posten med andre :