Reiseguide om Gran Canaria

Slider

[8][feriesteder][slider-top][Nye Inlegg]

Nordmenn på tur, igjen...

| Ingen kommentar


"Vi må bare skåle", hører vi i setet bak oss.

Dessverre må vi rapportere at vi nordmenn atter en gang er verst. Vi flyr med det spanske flyselskapet Vueling, hvor det fortsatt er påbud om munnbind. Så vidt vi kan se har alle de spanske passasjerene på seg sine munnbind, og de aller fleste andre også. Men en gjeng bak oss på en 7-8 nordmenn sitter alle uten. 


En feststemt gjeng på vei til Mallorca. Vi stiller spørsmålet til fest gjengen på pluss 65, om hvorfor de er fritatt å bruke munn bind påtross av kravet fra flyselskapet om at munnbind skal være påført under hele flyturen, kun bortsett fra når man spiser eller drikker. Vi tok også et bilde av gjengen og spurte om det var greit at vi postet det på Facebook, siden de velger å se vekk fra smittevernsreglene hos Vueling. Instruksjonene fra kabinpersonalet var meget klare. Munnbind skal være på hele tiden, med unntak av når man tar en bit av maten eller en slurk av drikken. Du har ikke fritak selv om det står drikke på bordet ditt.

 

"VI DRIKKER", sier den ene damen og griper raskt vinglasset som står på bordet foran henne, Akkurat det var det vel ingen tvil om. 


«Vi saksøker deg hvis du poster dette bildet» sier den andre damen. Fikk også beskjed om å være forsiktig fra den ene mannen, for de likte ikke at vi satte spørsmålstegn på hvorfor de ikke brukte det pålagte munnbindet. 2 minutter senere satt de å pekte triumferende på sine munnbind som var hektet rundt haka langt under nesetippen.


Ved ankomst til Barcelona tok vi kontakt med noen av de som jobbet på flyet for Vueling, og spurte om dette skjer hele tiden og i så fall hvilke nasjonaliteter det gjelder. De kunne fortelle at deres spanske passasjerer som regel fulgte de gjeldene regler, mens de største problemene de hadde var stort sett skandinaver og med hovedvekt av nordmenn.


Vi synes det er direkte flaut som nordmenn å igjen være vitne til at felles regler ikke gjelder for norske turister. Det samme gjelder jo også når man skal ut og inn av flyet, nordmenn skal alltid inn eller ut først. Ved bagasjebåndet, hvor man brauter seg fram uten hensyn til at andre mennesker. 


Vi synes faktisk at mange nordmenn er absolutt hyggeligst i Norge, for nordmenn er stort sett hyggelige og pålitelige mennesker. Hva er det som skjer når de setter beina utenfor landets grenser? Vett å forstand legges igjen i innsjekken? Har vi for lite personlig frihet i forhold til sosiale normer? Følger vi for mange regler i hverdagen? Eller er vi bare ufine og egosistiske. 


Kjenner du deg selv igjen. Oppfør deg som folk, og husk, fellesregler gjeller alle. Selv nordmenn på ferietur.

Del denne posten med andre :