Reiseguide om Gran Canaria

Slider

[8][feriesteder][slider-top][Nye Inlegg]

Observatorio Astronómico de Temisas

| Ingen kommentar
Hvis du har lyst til å oppleve noe helt spesielt når du er på ferie på Gran Canaria, så tar du en tur til Observatorio Astronómico de Temisas, som ligger oppe i fjellet en 20 minutters kjøretur fra Aguimes på veien GC-550 (link til google maps). Kjøreturen tar ca 40 minutter fra Maspalomas. Dette observatoriumet er et av flere på Kanariøyene som du kan besøke hvis du vil oppleve og utføre astronomiske observasjoner i verdensrommet fra den vanligvis klare nattehimmelen, som vi har på Gran Canaria.

Du må bestille tid på forhånd og det kan du gjøre her, og det er guidede turer i små grupper som enten foregår på spansk eller engelsk. Den spanske turen går på fredag eller lørdag fra 21-23 om kvelden, og koster 5 Euro for voksne og 3 Euro for barn. Hvis du vil ha det på engelsk er prisen 29 Euro for voksne og 24 Euro for barn, men da inngår det buss fra hotellet ditt på sørsiden av øya. Forskjellen i pris skyldes at de spansktalene gruppene er noe større og uten transport, samtidig som de er subsidiert av myndighetene, og ofte benyttes av skoleklasser i en del av utdannelsen innen astronomi. Hele senteret drives som non-profit, så pengene du betaler for å komme inn går rett tilbake til driften. Om du vil kan du følge med på hva som skjer, så kan du besøke Facebook siden til observatoriumet her.


Hva skjer?

Det vanlige programmet starter med en tur til utkikspunktet hvor du ser ned til Arinaga og Vecindario, og deretter en innledende samtale om astronomi, fra grunnleggende til de nyeste funnene, inkludert en live presentasjon med bilder på en storskjerm. Det forklares også grundig om hvordan man kan ta bilder, hva som skjer når en stjerne fødes og når den dør. Dette tar omlag 45 minutter.

Nattøktene fortsetter med en laserstyrt stargazing-opplevelse. Dette inkluderer en detaljert observasjon av de sørlige konstellasjonene og Melkeveien, ikke ulikt et åpent himmel planetarium. Deretter vil du nyte den faktiske observasjon av himmellegemer fra teleskopkuppelen.Vi fikk se Mars og månen inne i teleskopet, men også Saturn ble vist via laseren. Vi gikk på den spanske guidningen, så jeg vet ikke eksakt hvordan det er på den engelske, men ble fortalt at det skulle være omtrent det samme bortsett fra at gruppene er mye mindre.

Hvis det er dårlig vær og overskyet, noe som av og til kan forekomme, så vil turen så klart bli en liten skuffelse, men da vil bli tilbydt en alternativ omvisning inne på fasilitetene. Dette kan omfatte et guidet besøk til utstillings- og arbeidsområder, bruk av både antikke instrumenter og moderne teleskoper, en utvidet diskusjon om temaer av interesse, demonstrasjoner av gratis mobilapper og astronomi-skrivebordsprogrammer og andre ressurser. Men området rundt Temisas er veldig godt egnet for å kikke på stjernene, og sjansen for dårligt vær er ganske liten.

Husk å ta med varme klær! Vi var der i midten av oktober, og da var det bare 14 grader oppe i fjellet. Det blir enda kaldere utover vinteren. Hvis du vil ha mere info, kan du gå inn på hjemmesiden til observatoriumet her. Der kan du også ta kontakt hvis du har flere spørsmål angående ditt besøk. Men husk at må bestille på forhånd, da det er begrensede plasser. Ta med mobiltelefon eller kamera, god tur!
Del denne posten med andre :