Reiseguide om Gran Canaria

Slider

[8][feriesteder][slider-top][Nye Inlegg]

Øya rundt i leiebil

| Ingen kommentar
øytur med leiebilGran Canaria er rund, og derfor kan det friste for mange å bruke en dag på å kjøre rundt øya. Dette er absolutt ingen dårlig ide, for det finnes mange spennende stopp på veien! Har fått noen henvendelser via Facebook-siden om en anbefalt rute å kjøre, så da kommer det et forslag som er en fin tur som passer for de fleste.

Hvis du skal reise snart, men enda ikke har bestillt leiebil, kan du prøve på Leiebilpriser.no som sammenligner priser fra de fleste kjente utleiefirmaer på Gran Canaria, en enkel måte å skaffe seg en god pris på. Ikke betal ekstra for GPS eller noe sånt, google maps som alle sikkert har på mobilen, fungerer helt supert på Gran Canaria. Du kan også laste ned kartet når du har wifi før du kjører, slik at det også fungerer underveis, også hvis du oppholder deg et sted med dårlig dekning på mobilnettet, som det av og til er på litt øde plasser og små veier i fjellsidene.

Men tilbake til turen. Tar utgangspunkt i sørsiden, da de fleste jo bor mellom Bahia Feliz og Mogan, og skal du kjøre øya rundt har du egentlig to valg, øst eller vest til å begynne med. Vi starter på østsiden, men det går fint å kjøre andre veien også. Den første delen er egentlig en liten transport etappe på motorveien. Kjør oppover GC1 til du kommer til avkjøringen mot Telde og La Garita. Sving ned mot La Garita og du kan besøke det ikke så kjente blåsehullet El Bufadero de La Garita. Jo tidligere du kommer deg hit jo bedre. De beste bildene tar du ved soloppgangen, men det er en skikkelig opplevelse også utover dagen. En liten kaffepause på en av strandkafene i El Garita er på sin plass etter dette.

Herfra kan du fortsette litt på GC1 mot Las Palmas, før du svinger av mot Tafira på GC3 og fortsetter først mot Monte Lentiscal og deretter mot Bandama. Du kommer til vulkankrateret Caldera de Bandama. Det går en flott tursti ned i krateret, og utsikten og naturen her oppe er helt ubeskrivelig. Bruk så lang tid du synes er passelig, og her kan det anbefales og også heller ikke komme for sent ut på dagen, men denne gangen for varmen og sola som kommer sigende og gjør turopplevelsen til en svett affære.

Når du er ferdig i Bandama, begynner det kanskje å nærme seg lunch? Kjør tilbake ned til GC3 og fortsett nordover mot Arucas. Derfra tar du sikte på kysten og navigerer mot El Roque på nordkysten, hvor du finner den eksepsjonelle restauranten Locanda el Roque. Et utmerket sted for lunch, eller middag hvis du valgte å kjøre motsatt vei! Fersk fisk anbefales her, men alt på menyen er i toppklasse.

Etter lunch er det så klart på tide å bade litt! Det er bare å fortsette vestover mot Agaete helt til du kommer ned til den lille kystbyen Puerto de Las Nieves. Her finner du de naturlige havsbassengene Las Salinas, hvor bildet øverst er tatt, og bassenget her er et helt perfekt sted å slappe av litt på etter lunchen.

Når du har bada ferdig i Las Salinas, er på tide å ta fatt på de svingete veiene oppover i fjellet over Agaete. Du kjører på GC-200 mot La Aldea og finner mange fine utkiktsposter underveis. Stopp for all del på Mirador del Balcon for å ta bilder! Dette er en steinbygd balkong som nesten henger ut over Atlanteren med en utrolig fin utsikt. Hvis du ikke har bada helt ferdig enda, kan et stopp på Playa de El Puerto rett før du kommer fram til Aldea være et bra sted å ta en liten pause. Stranda ligger rett nord for den lille båthavna i Playa Aldea. Har du kjørt motsatt vei, er kanskje Playa Aldea stedet for dagens lunch, på en av kafeene nede ved stranda.

Litt avhengig av hva klokka nå har blitt, så får du vurdere om det er tid til å ta avstikkeren ned til Playa Tasarte, når du uansett er på vei nedover mot Veneguera og Mogan. Har du tid og lyst er solnedgangen her nede på stranda helt fantastisk. Det er en "omvei" som tar ca 40 minutter ekstra, men det er verdt det hvis du har tid. Kjører du motsatt vei, er den lille strandrestauranten et bra sted for dagens første kaffepause, men er også et bra sted for lunch hvis du kom seint avgårde. Dagens fisk eller Paella er sikre vinnere her.

Etter en lang og bra dag, så er vel en avsluttende middag nede i Puerto de Mogan det som blir prikken over ien. Hvis du vil ta den helt ut, så kan du besøke Quetal by Stena, men kanskje er det best å spare dette stedet til en dag man er bedre utvilt enn etter å ha kjørt øya rundt, og det også være lurt å bestille bord. Det finnes uansett mange trivelige plasser nede i området rundt båthavna i Puerto de Mogan. Alt i alt så er dette en fin dagstur med bil, enten om du kjører østover eller vestover til å begynne med. God Tur!
Del denne posten med andre :