Reiseguide om Gran Canaria

Slider

[8][feriesteder][slider-top][Nye Inlegg]

Playa de Aldea

| Ingen kommentar
Hva skal man egentlig gjøre på Gran Canaria når det regner? Det hender tross alt ikke så ofte, men løsningen denne gangen ble en liten biltur til vestsiden av øya. Gran Canaria er jo en øy med flere forskjellige klimasoner, så hvis det er overskya på en del, kan det være strålende sol på andre deler av øya. Som regel er det best vær på sørsiden, fra Bahia Feliz i øst til Puerto de Mogan i vest, men denne dagen var det altså grått på hele sørsiden. Som du ser på bildet, var det ikke akkurat regn på vestsiden av Gran Canaria denne dagen!

Den enkleste måten å komme seg til La Aldea de San Nicolás, er å kjøre til Mogan og fortsette oppover i fjellet forbi Veneguera, Tasarte og Tasartico. Hvis det er sol kan det forresten anbefales å kjøre ned til Playa Tasarte og spise fersk fisk til lunch på en bitte liten strandbar der, men det får bli en annen historie. Det går også ann å kjøre over fjellet fra sørøst siden, via Tejeda og Artenara, men den turen tar en time ekstra, så det spørs litt hvor god tid du har. Kanskje den ene veien dit og den andre hjem, så opplever du litt forskjellige på den samme turen. Eller, hvis du ikke har høydeskrekk vel og merke, kan du fortsette nordover mot Agaete, før du følger motorveien mot Las Palmas og tilbake til dit du kom fra.

Det finnes noen få restauranter nede på stranda, og etter anbefalinger ble det lunch på Restaurante Esther helt nede ved vannet. God og fersk fisk til ganske hyggelige priser, med en utrolig utsikt ut over havet.

Stranda i Aldea er kanskje mest kjent for sin Fiesta del Charco, som foregår den 11. september hvert år. Dette er en festival som samler tusenvis av mennesker rundt den lille Aldea-dammen. Flere og flere mennesker kommer hit hvert år, for å bli med på dette arrangementet, som er en del av La Aldeas fiestas til ære for kommunens helgen: San Nicolás de Tolentino. Litt før klokka 17.00 samler alle seg rundt dammen og venter på at en rakett skal tennes. Klokka 17.00 går raketten av og med lyden av eksplosjonen starter alt. Alle går inn i dammen og prøver å fange fisk. Dammen ser ut til å koke og antallet mennesker er så høyt at fisken hopper ut av vannet fordi de ikke har plass til å svømme. Se på filmen her hvordan alt det morsomme foregår!


Del denne posten med andre :