Reiseguide om Gran Canaria

Slider

[8][feriesteder][slider-top][Nye Inlegg]

Stranden i Maspalomas mister det blå flagget

| Ingen kommentar


Maspalomas-stranden mister sitt blå flagg for første gang i historien. San Bartolomé de Tirajana har dermed kun det blå flagget i Playa del Inglés.


San Bartolomé de Tirajana har nok en gang blitt straffet for sin ledelse på strendene av European Federation for Environmental Education (ADEAC). San Agustín og Meloneras mistet sine blå flagg i fjor, og Maspalomas gjør det nå i år. "Eksistensen av en sanksjonsfil for bygging av en 70-meters molo uten nødvendig tillatelse", er begrunnelsen gitt av ADEAC.

I 2021 åpnet Kanariøyenes kystavgrensning en sanksjonsfil med bystyret, som den tilskriver å ha utvidet lengden på moloen som går ved siden av El Senador-restauranten og Oasis kjøpesenter, i Maspalomas, med 70 meter. Konsistoriet presenterte på sin side et omfattende prosesskrift på 37 sider, hvis resolusjon fortsatt er under behandling.

For avdelingen for strender og kystomsorg har tapet av Maspalomas-flagget «ingen grunn til bekymring, siden vi har mistet et flagg på en strand som er bedre enn noen gang, med tilgang for bevegelseshemmede, med informasjonspaneler renovert, med oppussede dusjer og fotbad, på grunn av en klage som ikke har gått noe sted og ikke har et fast svar”. "Det er ikke konsekvent at så lenge det ikke er noen fast sanksjon angående den sanksjonsfilen, blir det faktumet brukt til å fjerne et flagg," sier han i en uttalelse.

På den annen side, når det gjelder strendene Meloneras og San Agustín, begrunner byrådet at det har vært et spørsmål om tidsfrister. "Til tross for innsatsen som ble gjort av kystverket for å overholde alle kravene som de ble bedt om av ADEAC" I tillegg forventer de fra avdelingen at "organisasjonen i Spania har en forpliktelse om at innen 2023 vil alle våre strender motta prisen, siden de i dag alle oppfyller kriteriene som kreves av programmet".

For nøyaktig en måned siden meldte byrådet at det igangsatte arbeider på strendene med sikte på å «gjenopprette de blå flaggene på strendene».

Ansvarlig for området strender og kystpleie, Tito Herrera, påpekte at det er utført ulike arbeider for å forbedre tilgjengeligheten, med installasjon av gangveier som letter adkomst og at de har en kalesje som gir ly for solen om nødvendig. Disse gangveiene og kalesjene er installert på strendene i Faro de Maspalomas, San Agustín og Meloneras, i tillegg til de som allerede finnes i Playa del Inglés.

Helsedepartementet til regjeringen på Kanariøyene melder at Kanariøyene har oppnådd 58 Blått Flagg-priser i 2022-utgaven, seks færre enn i 2021. Av disse tilsvarer 54 strender og fire til marinaer.

Disse prisene utmerker de strendene og marinaene som oppfyller kriteriene for fortreffelighet i kvaliteten på badevannet, overholder miljøforskrifter og har tilstrekkelig helse- og sikkerhetsinfrastruktur for å garantere brukernes helse og sikkerhet.

Del denne posten med andre :