Reiseguide om Gran Canaria

Slider

[8][feriesteder][slider-top][Nye Inlegg]

Tejeda

| Ingen kommentar


Tejeda er kanskje best kjent som en av Spanias aller vakreste landsbyer, og er en perle du absolutt ikke må misse hvis du er på ferie på Gran Canaria! Byen ligger omtrent midt oppe på fjellet mellom Roque Nublo og Artenara, og ligger på 1.050 meter over havet. Du kjører hit enklest via Mogan på GC-605 eller via Fataga på GC-60, litt avhengig av hvor på Gran Canaria du bor. Er det i Arguineguin eller vestover velger du via Mogan, og i området rundt Playa del Ingles drar du via Fataga.

 

Den beste tiden å besøke Tejeda er helst om sommeren, ettersom det blir kaldt oppe i fjellene om vinteren på Gran Canaria. Men hvis du er ute å oppleve mandelblomstringen i Tejeda, må du nesten reise oppover i slutten av januar eller i begynnelsen av februar, hvor de også har en egen festival til ære for blomstringen. Mandelen er også opphavet til de fleste av dessertene du kan kjøpe på en av cafeene eller restaurantene i Tejeda. Dette er en liten landsby med litt over to tusen innbyggere, og reiser du hit når det ikke er festival, kan byen virke søvnig men sjarmerende. Men det kan være hyggelig å bruke mer enn en ettermiddag her, det finnes både hotell og noen private leiligheter som det går ann å leie seg inn på for et par dager.

 

Se priser og tilgjengelighet for overnatting i Tejeda

Selv om byen er et yndet reisemål for mange som liker å gå turer i fjellet, kan man like gjerne bare være inne i byen en hel dag. Her finnes det en rekke spisesteder, et offentlig svømmebasseng, hvor utsikten slår hvert eneste bassengområde sør på Gran Canaria og flere museumer som kan være interessante å besøke om du vil vite litt mer om kultur og historie i Tejeda. Litt mere info om hva som finnes i Tejeda kan du lese om på kommunens hjemmeside (på engelsk). Her finner du også info om de ulike festivalene og hva som finnes i nærheten.

 

Hvis hovedmålet med besøket opp til fjellet på Gran Canaria er for å gå på vandreturer, anbefaler vi i stedet at du har basen oppe i Cruz de Tejeda, som ligger en 6 kilometers kjøretur fra Tejeda. Her går det ann å overnatte på enten hotell eller landlige fincaer eller gårdshus som vi kan kalle de på norsk, med utsikter som kan ta pusten fra selv en fjellvant nordmann. God Tur!


Bestill overnatting og se hva som finnes her


Del denne posten med andre :