Reiseguide om Gran Canaria

Slider

[8][feriesteder][slider-top][Nye Inlegg]

Flyplassen på Gran Canaria

| Ingen kommentar

Gran Canaria internasjonale lufthavn er den 6. mest besøkte flyplassen i Spania med sine litt over 13 millioner besøkende hvert år (etter Madrid, Barcelona, Mallorca, Malaga og Alicante). Flyplassen har blitt kraftig modernisert de siste årene, både innvendig og utvendig med den nye takterrassen ved gate C11, som du kan se på 

Transport til og fra flyplassen
Flyplassen ligger omlag 30 kilometer nord for Maspalomas, og det tar ca 20 minutter med taxi til Maspalomas(ca 50-55 Euro), 30 minutter til Arguineguin(ca 60-65 Euro) og 40 minutter til Puerto de Mogan(ca 80-90 Euro). Skal du til Las Palmas tar turen ca 20 minutter med taxi. 

 

Se full oversikt over taxipriser fra flyplassen her.

 

Det går også buss fra flyplassen nordover og sørover, og skal du mot sør går bussrutene 1, 36, 66 og 90 alle ned forbi Bahia Feliz, San Agustin, Playa del Ingles og Maspalomas. Buss nummer 1 går helt bort til Puerto de Mogan, men stopper på alle holdeplasser, så skal du lengre enn Maspalomas, bør du nok vurdere buss 91 som kjører direkte til Arguineguin og videre derfra mot Puerto de Mogan.

Leiebil på flyplassen
Hvis du heller vil leie bil når du skal på ferie til Gran Canaria, finnes det mange forskjellige leiebilselskaper som har kontor i ankomsthallen på flyplassen. Det er ganske rimelig å leie bil på Gran Canaria, og du finner stort sett priser for under 1.000 kroner per uke, så lenge du velger en av de mindre modellene. Edit: Etter Covid-19 perioden har prisene gått opp en del..

Sammenlig priser med AutoEurope - klikk her

Shopping på flyplassen
Det finnes mange butikker på flyplassen på Gran Canaria, men det er ingen taxfree-butikker slik som i Norge, ettersom alle Kanariøyene egentlig er et stort taxfree-område hvor momsen i dag ligger på 7 %. Det kan derfor være vel så billig å handle på forhånd, men husk på at du ikke får med deg noe drikke i håndbagasjen gjennom sikkerhetskontrollen!

Mat og drikke er ganske dyrt å handle inne på flyplassen, så hvis du har muligheten til å ta med matpakke blir det mye billigere. Det er ikke mulig å ta med drikke gjennom sikkerhetskontrollen, men det finnes en drikkefontene hvor du kan fylle opp flasker ved siden av butikken The Mint Company som ligger ved gate C19 og C21!

Er flyet i rute?
Hvis du skal hente noen på flyplassen eller du bare vil vite når flyet kommer til å lande, så kan du gå inn på denne linken og skrive inn flightnummeret eller hvor flyet kommer fra, så finner du ut estimert landingstid, eller også avgangstid.
Del denne posten med andre :