Reiseguide om Gran Canaria

Slider

[8][feriesteder][slider-top][Nye Inlegg]

Total måneformørkelse på Gran Canaria

| Ingen kommentar
En total formørkelse av månen kan du oppleve på mandag den 21. januar, som blir det første store himmelske fenomenet i år på Gran Canaria.

Et stort antall astronomiske fenomener vil kunne oppleves i løpet av 2019 fra Kanariøyene, inkludert en total formørkelse av månen som vil skje 21. januar og en delvis formørkelse av månen den 16. juli. Den 2. juli er det en total solformørkelse, men den kan nok ikke sees fra Kanariøyene, fordi den best kan oppleves i Sør-Amerika og i det sørlige Stillehavet.

Hvis du vil se måneformørkelsen den 21. januar, må du regne med å stå opp tidlig eller legge deg sent. Den totale formørkelsen skjer fra mellom ca. 04.40 til 05.40 på Gran Canaria, men det er også mulig å se den delvise formørkelsen i timene før og etter.

På slutten av året den 11. november vil Merkur passere forbi solen, men den er vanskeligere å se, ettersom den kun blir å se som en liten svart prikk foran solen. Merkur vil bli enklest å se ved solnedgangen, da den har passert forbi nesten hele solen. I forbindelse med fullmåner, kan man også se flere meteorregn og stjerneskudd fra Gran Canaria i løpet av 2019.

Dra på guidet utflukt


Hvis du har lyst til å oppleve dette på en enda bedre måte, kan du reise opp til Observatorio Astronómico de Temisas, en liten halvtime opp i fjellet fra Vecindario, hvor du kan se nattehimmelen gjennom et stort teleskop. Vær oppmerksom på at et slikt besøk må bestilles på forhånd, og mer info får du hvis du følger lenken over her.

Hvis du ikke har anledning til å besøke Observatorio Astronómico de Temisas, men vil oppleve nattehimmelen når du er på Gran Canaria, anbefales det at du reiser et stykke opp i fjellet, hvor det ikke er like mye lys fra gatelys og bygninger som ødelegger mye av den visuelle opplevelsen.
Del denne posten med andre :