Reiseguide om Gran Canaria

Slider

[8][feriesteder][slider-top][Nye Inlegg]

Flytte til Gran Canaria

| Ingen kommentar


Hvis du drømmer om å flytte til Syden og spesielt Gran Canaria, bør du være klar over at du ikke akkurat flytter til paradiset. Joda, det er sol nesten hele året, du har tilgang til vakre strender og behagelige temperaturer, men du risikerer også å bikke over og rett og slett bli sprøyte gal! Skal du på kontorer som Hacienda, Ayuntamiento, Agencia Tributaria eller Seguridad Social, gjelder det å holde tunga rett i munnen, så her er noen tips for deg som uansett har bestemt deg for å flytte til Gran Canaria.

Det første du må gjøre når du har flyttet nedover, er å registrere deg på en rekke offentlige kontorer. Uansett hva du skal gjøre på et offentlig kontor, og uansett hvor mange papirer og kopier du har med deg, så mangler det alltid minst ett papir, alltid! For å utføre noe så enkelt som en adresseforandring, bør du minst sette av en hel dag, samt halve dagen etter for å etterlevere det eller de papirene du manglet. Dette kan på noen kontorer bare ordnes på mandag og torsdag, men slike ting varierer fra sted til sted.

Selv om stranden frister aldri så mye, så bør du for all del unngå å reise på stranda i august måned. Tre fjerdedeler av den spanske befolkningen er på stranda i august, og de har med seg griller, telt, parasoller, kjølebager, bestemødre og hunder. Hvis du i hele tatt kommer inn på en av strandrestaurantene, tar det omtrent fire timer før du får bestilt, fire timer til før maten kommer på bordet og fem timer for å vente på regninga.

Husk på at tid er et relativt begrep på Gran Canaria. Morgenen varer fra man står opp til ca. klokka 14.00, så følger ettermiddagen som varer til rundt midnatt, hvor det er natt en liten periode, til man kommer til madrugada som kan oversettes som enten sent på natta eller tidlig på morgenen. Og ett eller annet sted inni der er plutselig alt stengt fordi det er siesta.

Hvis du skal gå i banken, på postkontoret, til et verksted eller noe lignende, er det liten vits i å gjøre dette før klokka 11.30. Fram til da må du uansett stå i kø og hvis du er så "heldig" å komme fram, møter du uansett på en person som har mere lyst til å fortsette med morgeskaffen og/eller gå til lunch, så ikke regn med noen spesiell service. Sansyneligvis får du beskjed om å komme igjen en annen dag fordi du ikke hadde bestilt tid, og da betyr det lite om det ikke er noen kø i det hele tatt.

Du kan selvfølgelig prøve, men det er ingen vits å forsøke å enten få kjøpt et hus, få innstalert et kjøkken, fornye førerkortet ditt, melde fra om et forsikringskrav, treffe en lege eller føde et barn i august. Som nevnt over så er hele Spania på stranda i august, så det er bare å knipe sammen til september måned.

Ok, så til slutt etter litt om og men har det meste ordnet seg, og dere går på bar for å feire! Hvis du prøver å bestille med en høflig unnskyld meg eller noe lignende, er det egentlig bare å glemme hele greia. Det er bare å varme opp stemmebåndene med litt kremting, og hyle ut ¡Oiga! (til en person du ikke kjenner) eller ¡Oye! (til en person du ikke kjenner, men som du later som om du gjør), og du vil passe rett inn. Ingen vil nevne noe om dårlig oppførsel eller oppdragelse, men du kan jo kanskje avslutte med et smil, bare for å overbevise deg selv om at du ikke er uhøflig.

Når du er varm i trøya og har lært litt spansk bør du kanskje ikke gjøre som den norske damen (sann historie) som utbrøt; "un bocadillo de poja para llevar, estoy muy caliente". Det betyr i hvert fall ikke en varm takeaway baguette med kylling, hvis du skulle tro det. Hun fikk forøvrig stående applaus av hele baren! God tur til Gran Canaria og lykke til!

Del denne posten med andre :