Reiseguide om Gran Canaria

Slider

[8][feriesteder][slider-top][Nye Inlegg]

Puerto de Las Nieves

| Ingen kommentar


En av de absolutt fineste stedene på Gran Canaria, er den lille havnebyen Puerto de Las Nieves, som ligger nedenfor Agaete helt nordvest på øya. De fleste husene her er malt i hvitt og blått, og mange av de er utsmykket slik som du ser på bildet over her. Byen er kanskje mest kjent for fergen til Fred Olsen som går over til Tenerife flere ganger om dagen, men denne fiskerlandsbyen har mye mer å by på, enn bare som et venterom for å ta fergen videre.

 

Du kommer deg enklest hit ved å kjøre motorveien nordover forbi flyplassen mot Las Palmas på GC1, og fortsette på GC3 som går forbi Arucas, og så følge GC2 videre mot Agaete og Puerto de Las Nieves. Hvis du derimot heller liker svingene veier og svimlende høyder, så går det en spennende vei fra Mogan oppover i fjellene, forbi Tasarte og Aldea før du kommer fram via vestkysten. Her er det også flere spennende stoppesteder underveis, for eksempel Mirador del Balcon, men denne turen passer kanskje litt dårlig hvis du ikke liker høyder.


Finn hotell og overnatting i Puerto de Las Nieves her

 

Inne i denne vakre landsbyen ligger det noen få hotell, men det er også mulig å leie private leiligheter for noen dager eller uker. De fleste norske turister som reiser til Gran Canaria bor jo som regel på sørsiden av øya, men et par dager i denne litt søvnige og avslappende byen kan absolutt anbefales. Det ligger en flott strand rett i forkant, og på den lille strandpromenaden finner du restauranter tett i tett, som sloss om å friste deg med dagens ferske fisk.


Hvis du heller vil bade i et naturlig havbasseng, bør du ta deg en 15 minutters gåtur nordover langs kysten til Las Salinas. Her ligger det nå også en liten bar som stort sett åpner mellom 11 og 12. Sør for Puerto de Las Nieves kan du også se Dedo de Dios, eller guds finger på norsk, som er en 30 meter høy klippe formet som en finger, men den er ikke lenger like tydelig og fin, ettersom et uvær i 2005 gjorde at fingeren knakk av på midten.


Uansett hva du har lyst til å finne på så er dette et perfekt sted å slappe av på i noen dager, eller i hvert fall som et stoppested noen timer hvis dere har kjørt en tur rundt øya med leiebil. God tur!

Del denne posten med andre :