Reiseguide om Gran Canaria

Slider

[8][feriesteder][slider-top][Nye Inlegg]

En dag på Rock The Mountains

| Ingen kommentar

Bob Gorman


Midt i den tørre dalen Baranco de Arguineguin mellom de høye fjellene, solsvidd ved første øyekast ligger oasen Camping El Pinillo. I dag 14 februar (Valentins dagen) er det forventet 120 gjester (utsolgt igjen!) som ankommer dalen med buss fra Puerto Rico, Arguineguin og Playa del Ingles. Lenge før gjestene ankommer er et hektisk aktivitet på Pinillo. Lokalet pyntes og rigges, det stekes og skjæres. Boder med suvenirer settes opp og forfriskninger klargjøres. Et stort apparat er satt i sving til dagens arrangement Rock The Mountains! Arrangementet starter kl 14.00 hver mandag og viser 4 forskjellige band, i fire sett av 45 minutter.  Kl 15.30 serveres det en stor grillbuffet med alt som hører til. Vil du bestille kan du booke via dette skjemaet, som også finnes på den offisielle fanklubb-siden på Facebook.

Robert Ian Gorman (Eller Bob som alle kaller han) er primus motor for Rock The Mountains og startet opp arrangementet sammen med Stefan Wise i oktober 2019. Bob er opprinnelig fra Southampton i England men har slott rot på solskinnsøya Gran Canaria og har spilt 7 konserter per uke i snitt de siste 28 årene. Han er tidligere kjent fra sine konserter på PioPio på Taurostranden, samt det såkalte «Bluescruiset» som gikk på sjørøverskuta.

Bob har lagt ned utallige timer på å komme fram til arrangementet vi ser i dag. Bob forteller at iden til Rock The Mountains oppstod fordi det var stor etterspørsel for live musikk, men at det ikke fantes store nok og godt egnede lokaler. Når han fant campingplassen oppe i fjellene, tok det ikke lang tid før musikeren så muligheten til oppnå den store drømmen; Et konsertlokale med plass til over 100 personer som han kunne bruke hver eneste mandag. Han forteller videre at at han var overrasket over at ingen andre hadde tenkt på konseptet, men at det sikkert ikke finnes noen som var gal nok til satse såpass stort med konserter på mandager, sier han og smiler.

Er dette sesongbasert spør vi? Ja, enn så lenge er dette noe som har foregått vinterstid på Gran Canaria. Men Bob sier at i år har de bestillinger til og med juni, men at planen framover er å utvide til også å kjøre arrangementet hele sommeren. I dag er ca 80 % av gjestene fra Norge, og det vil satses på både engelske, tyske og italienske rockentusiaster framover.

Hvorfor har så dette blitt en så stor suksess? Jo, for det første har vi fått utrolig mye hjelp og støtte fra venner og bekjente sier Bob. Mye av suksessen ligger i organiseringen rundt arrangementet. I tillegg til dyktige musikere tilbyr vi et unikt konsept. Ikke bare tilbyr vi den store musikkopplevelsen, men du får samtidig oppleve et sted på Gran Canaria som du trolig aldri ellers ville besøkt. Arrangementet er såpass populært at vi faktisk har en god del faste gjester, sier han videre. Ettersom bandene og musikerne varierer litt fra gang til gang, holder det ikke med å besøke oss bare en gang.

På scenen i dag var det som vanlig Bob selv som startet underholdningen. Bader (kjent fra Elderly Brothers) spilte også sammen med Bob, etterfulgt av Travelling Trønders, Crossfire og No Way. Klokken 18.00 var nok et velykket arrangement kommet til veis ende, og høystemte deltagere hoppet på bussen for å returnere hjem igjen.

Takket være Bob sin kjennskap til musikkmiljøet, sitt gode rykte og mange kontakter, kan Rock The Mountains skilte med å være Gran Canarias største musikkarrangement som avholdes jevnlig hver mandag.

 





Nino, grillsjef og daglig leder på Campingen

Den smilende bartenderen Caesar forbreder seg til dagens innsats


Frank the man, rocker, rowdie, sjåfør og altmuligmann


The Travelling Trønders

Rock The Mountains entusiaster Kjell og Arne fra Bergen, koser seg på fjellet hver mandag. En super måte å tilbringe dagen på sier Kjell.



Bjørn Steinar (Bader) Johansen rocker på scenen

Del denne posten med andre :