Reiseguide om Gran Canaria

Slider

[8][feriesteder][slider-top][Nye Inlegg]

Tasarte

| Ingen kommentar


En bortgjemt perle på Gran Canaria, er den lille landsbyen Tasarte på sørvest-kysten av øya. For å komme deg hit er den enkleste måten å kjøre vestover fra Mogan og forbi avkjøringen til Veneguera, før du svinger nedover mot havet mot Tasarte. Det tar ca en halvtime å kjøre fra Mogan på GC-200 før du er framme i Tasarte, og du må gjennom noen ganske krappe svinger underveis, men det er ikke like ille som lenger opp på vestkysten. Hvis du ikke har leiebil så er det også mulig å ta buss fra Puerto de Mogan, men den går bare et par ganger per dag, så da bør du planlegge nøye på forhånd. Link til busstabellen her.


Selv om Tasarte er en fantastisk plass i seg selv, å kjører de fleste ganske rett gjennom byen og fortsetter nedover mot stranda. Det tar litt over 10 minutter fra selve byen gjennom mango- og bananplantasjer før du er framme nede ved Playa de Tasarte, hvor bildet over her er tatt. Vel nede på stranda så finnes det ikke så veldig mye. En nedlagt campingplass og et par Airbnb steder hvor man kan overnatte, i tillegg til den flotte rullesteinstranda nede i fjæra. Men, selv om det ser øde ut når du kommer fram, så gjelder det å gå mot høyre langs stranda, for da finner du en av de aller beste strandrestaurantene på hele Gran Canaria, nemlig Restaurante Olivia!


Det ikke ser all verdens ut når du kommer fram. Ute på terrassen ser du noen litt slitne plastikkbord med noen stoler rundt, og den gamle murbygningen ser heller ikke så voldsomt imponerende ut med første øyekast. Men glem alt dette, for her får du en fantastisk fersk fisk, paella og en helt utrolig god tomatsalat med hvitløk, i tillegg til mye annet å velge i. Dagens meny er skrevet opp på et skilt utenfor, men du kan også spørre om de har noe annet å by på også. Selve atmosfæren er kanskje det beste med hele stedet, for her sitter du å spiser eller drikker, bare et par meter fra Atlanterhavet. På en klar dag ser du Teide på Tenerife, og er du her helt til sola går ned, får du med deg en av de beste solnedgangene på Gran Canaria. God tur!

Del denne posten med andre :