Reiseguide om Gran Canaria

Slider

[8][feriesteder][slider-top][Nye Inlegg]

Nye Buster Bar "en institusjon"

| Ingen kommentar


I Arguineguin en bitteliten fiskelandsby midt i Atlanterhavet ligger Nye Buster Bar å glitrer i solen på sørsiden av øya. Arguineguin er en ettertraktet liten perle spesielt for solsugne Nordmenn og byen er av de stedene som har flest registrerte fastboende nordmenn i Spania.

 

To av disse fastboende er Bjørn Rune Jahnsen og Katrin Sikora, innehavere og eiere av Nye Buster Bar, som er lokalisert på Ancorasenteret i Arguineguin. Bjørn Rune har jobbet i bransjen i en årrekke, er selv  trubadur, samt pasjonert interessert i musikk. Ekteparet Katrin (Kati) og Bjørn Rune (Billy) åpnet dørene til Nye Buster Bar 28 november 2020 midt i pandemien, noe som må sies å være et modig valg. Vi tok turen innom baren og slo av en prat med det smilende ekteparet. 

 

Hva fikk dere til å satse midt under pandemien? Muligheten!! Muligheten til å overta et lokale som vi syns hadde vært interessant ganske lenge sier Bjørn Rune Alias (Billy Baluba), og muligheten til etablere baren steg for steg utenom sesongen legger Kati til, så vi tok sjansen.

 

Gamle Buster var en institusjon i Arguineguin, så hva har dere valgt å ta med dere videre av de gamle tradisjonene fra stedet? Vi har tatt med oss publikums slagerne, konserter med kjente norske artister, dansbar musikk på lørdagskveldene og etter marked med live musikk på tirsdagen. Dette er tradisjoner vi gjerne viderefører. Ikke minst pga Solveig og Knut (de tidligere eierene), forteller Billy. Vi møtes rett å slett etter lokal markedet på tirsdager i Arguineguin å koser oss. Navnet er nytt, tradisjonen gammel. Ja også Quizen legger Kati til, men den har ny form, hver onsdag kl. 18.30.

 

Hvordan har det vært å drive under pandemien? Utfordrende, men hyggelig. Vi har fått utrolig støtte fra både fastboende og ferierende. Veldig hyggelig å kunne gi ekstra oppmerksomhet til de som besøker oss sier Kati. Atmosfæren har vært kjempe koselig.

 

Hvilke planer har dere for kommende høstsesong? Vi skal opprettholde de tradisjonelle arrangementene på Buster, men samtidig fornye oss i forhold til kundenes ønsker.

 

Nye Buster Bar satser på musikkarrangementer av alle typer og har som fast innslag; ettermarked på tirsdag, Quiz på onsdag og terrassejazz på lørdager! Livemusikk 5 kvelder hver uke. Ekteparet har allerede et spektakulært program for kommende sesong.

 

Blant annet kan baren stille med Jonas Fjeld, Jan Eggum, Trond Helge Johansen, Lasr Martin Myhre & Ingvar Hovland, Terje Tysland & Reidar Larsen, Vidar Johnsen, Trond Granlund og Steinar Albrigtsen & Monica Nordlie m.fl.. Helhetlig programoversikt så langt finner dere på Nye Busters bars facebookgruppe og det er mer i pipeline legger Billy til. Dette er definitivt «the place to be» for den musikkinteresserte. Kati og Billy ønsker alle hjertelig velkommen.

 

Skribent: Louise Vangsvik

Del denne posten med andre :