Reiseguide om Gran Canaria

Slider

[8][feriesteder][slider-top][Nye Inlegg]

Kanariøyene er rødt i den siste oversikten

| Ingen kommentar


I dag den 5. juli ble den oppdaterte koronaoversikten for Europa presantert, og Gran Canaria er sammen med resten av Kanariøyene dessverre farget med rødt.

 

Det siste kartet fra European Center for Disease Prevention and Control (ECDC) markerer syv spanske regioner i rødt: Catalonia, Andalusia, Valencia, Aragon, Cantabria, La Rioja og Kanariøyene. Soner klassifiseres i rødt hvis den kumulative frekvensen av koronavirustilfeller på 14 dager er mellom 75 og 200, og positiviteten i sykdomsdeteksjonstester er lik eller større enn 4%, eller hvis den kumulative frekvensen er større enn 200, men mindre enn 500. Hvis den kumulative varslingsgraden for tilfeller av covid-19 på 14 dager er lik eller større enn 500, er den markert som mørkerød.

 

For nordmenn betyr dette hjemmekarantene hvis man reiser fra Gran Canaria til Norge, og det er ikke akkurat så veldig mange norske turister å se nå på strendene rundt omkring på øya.

 

Den største økningen av smitte på Kanariøyene nå skjer på Tenerife, men hele øygruppen blir vurdert samlet, slik at også Gran Canaria er merket med rødt.

 

De norske charterselskapene hadde planlagt å sende avgårde de første flyene nå denne uken, men det ser ut som om dette enn så lenge er utsatt til den 14. juli før det første flyet går.

Del denne posten med andre :