Reiseguide om Gran Canaria

Slider

[8][feriesteder][slider-top][Nye Inlegg]

El Pajar - Playa de Santa Agueda

| Ingen kommentar


Rett utenfor Arguineguin, i retning mot Maspalomas, finner vi den lille landsbyen El Pajar. Det er ikke så mange som er på ferie på Gran Canaria som tar turen innom her, de fleste legger bare merke til den store sementfabrikken, som ligger lengst ute på odden. Akkurat sementfabrikken skal vi komme tilbake til, for det diskuteres nå om den skal fjernes. Det går fint å rusle hit fra Arguineguin langs stranda, noe som tar ca 20 minutter. Du passerer det nybygde 5-stjerners hotellet Cordial Santa Agueda på veien, for stranda i El Pajar heter egentlig Playa de Santa Agueda.


Vel fremme i El Pajar, passer det sikkert litt med noe å spise? Bar Playa El Boya er en fiskerestaurant som ligger helt nede på stranda, hvor du hører bølgene slå inn mens du koser deg med fersk fisk i forskjellige varianter. Her er det ikke dyrt, men kommer du hit i helga, må du regne med litt ventetid før du kommer inn. (Stengt på torsdager). Det finnes også to andre restauranter i El Pajar, samt et lite supermarked, så du slipper å gå tom for kald drikke.


På stranda treffer du på mest lokale, selv om en og annen turist også har forvillet seg hit. Har du flaks, så sitter Juan nede ved vannkanten å klimprer på gitaren sin, mens du jobber med brunfargen og drømmer deg bort, eller kikker bort i det fjerne til fyrtårnet Faro i Maspalomas.


Ang semenfabrikken, så diskuteres det nå om det i stedet skal bygges en cruisehavn der fabrikken ligger i dag. Argumentet for bygging går på at da kan cruiseturistene komme rett inn til selve hjertet av turismen, mens motstanderne som i hovedsak er hele lokalsamfunnet, heller vil sikre alle de arbeidsplassene som sementfabrikken tilfører. Ingenting er bestemt ennå, så vi får nesten bare vente å se.

Se priser og bestill rom på Cordial Santa Agueda her

Del denne posten med andre :