Reiseguide om Gran Canaria

Slider

[8][feriesteder][slider-top][Nye Inlegg]

Tilbake til den nye normalen

| Ingen kommentar
Statsminister Pedro Sánchez har i dag formelt bedt parlamentet om forlengelsen av unntakstilstanden til den 10. mai, men dette er jo i utgangspunktet gamle nyheter. Etter litt diskusjon fram og tilbake i går, er det nå rimelig sikkert at barn opp til 14 år kan gå ut en tur med en forelder fra den 27. april, men det er trolig snakk om en kort tur per dag på mellom 30 og 60 minutter.

Det ble også sagt at portforbudet skal slippes opp litt også for de fleste andre i siste halvdel av mai. Dette betyr ikke helt frislipp, men at også voksne skal ha muligheten til gå en tur eller bedrive individuell idrett, men under veldig strenge retningslinjer. Enn så lenge vet vi ikke helt hva dette vil innebære, men etter snart 6 ukers karantene, er vel de fleste klare for å nesten akseptere hva som helst så lenge de kan komme seg ut en tur!

Han har insistert på at normaliseringen av dagliglivet krever etterlevelse av de seks anbefalingene fra Verdens helseorganisasjon: kontrollert overføring av koronaviruset, gjennomføring av massive tester for å isolere smittede, kontrollere spredningen i helsefasiliteter og på sykehjem, kontroll med befolkningenes mobilitet, vedtakelse av sikkerhetstiltak på arbeidsplasser og skoler, og til slutt borgernes forpliktelse til hygiene og fysiske avstandstiltak.

Dette betyr at denne nye normalen ikke vil være som tidligere, og at det vil være mange strenge tiltak i lang tid fremover. De viktigste går på tiltak for å sikre helsen til befolkningen, sosial og økonomisk beskyttelse og dialog og samarbeid i hele Europa. Det er fortsatt alt for tidlig å si når hotellene på Kanariøyene kommer til å åpne igjen for turister, og det nevnes alt fra juni-20 til januar-21, men mange mener at økonomien på Kanariøyene ikke vil klare å vente helt til neste år. Vi får bare vente å så enn så lenge.
Del denne posten med andre :