Reiseguide om Gran Canaria

Slider

[8][feriesteder][slider-top][Nye Inlegg]

Reisebøker om Gran Canaria

| Ingen kommentar

Nå er vinteren kommet til Kanariøyene, men de som ikke allerede er på Gran Canaria, får heller ikke reist hit i den nærmeste tiden dessverre. Så hva kan vel være bedre i kose seg med litt reiselektyre nå som sommeren står for døra? Det blir jo kanskje ingen sommerferie i år, men da er det jo bra å vite at finnes en rekke gode reisebøker om Gran Canaria, slik at du også kan ta en pause fra mobil og sosiale medier i en liten periode. Det finnes også litt skjønnlitteratur hvor historien forgår på Gran Canaria.

Bokhandelen Tanum har nå over 70 bøker som omhandler Gran Canaria, som gjør at du kan fortsette å drømme deg bort til feriereiser sydover selv om du ikke kommer ut av stua di. Her er en liten oversikt over noen anbefalte bøker om Gran Canaria som du kan bestille på nettet.

Turguide til Gran Canaria Sør
"Anita og Birger Løvlands turguider er blitt velkjente for nordmenn som går turer i fjell- og kystområdene i sydligere strøk. Deres bøker om Kanariøyene, Mallorca, Azorene og Madeira har fått mange til å oppdage de utrolig flotte turmulighetene som finnes på disse øyene.
Turguide til Gran Canaria kom i 2012, med 34 turer over hele øya. Noen hundre km turer de siste årene, først og fremst omkring områdene på sørsiden av øya der nesten alle turistene bor, har ført til at de nå har laget en Turguide til Gran Canaria Sør, med 35 helt nye turer.
I hovedsak dekkes kyststrekningen mellom Puerto de Mogán og Bahía Feliz i sør og Roque Nublo i nord. Innen denne kakestykkeformede delen av Gran Canaria kan. det turglade ekteparet by på en spennende og variert turmeny. Alle turene er beskrevet med nøyaktige turomtaler, bilder og kart. Noen turer tar et par timer, andre er lange dagsturer, som krever god fysisk form. De kan alle med rette kalles for kortreiste turer, da de ligger nær turistområdene i sør - og også at de er "sett med norske øyne og gått med norske bein".


Gran Canarias Beste
"Om høsten setter lengselen inn. Vi drømmer oss bort fra de kalde høst- og vinterdagene til sol og varme. Vi vil til Gran Canaria! Daglige avganger fra de fleste flyplassene i Norge gjør det lett å komme til øya som er kjent for sitt behagelige klima. Men Gran Canaria har mer å by på enn bare sol og strand. Bli med reisemålseksperten Øystein Eide til det ekte Gran Canaria - ei øy full av natur-, kultur- og smaksopplevelser. Boka er ei praktguidebok - ei håndbok praktfullt illustrert med stemningsfulle bilder. Forfatteren viser oss veien til Gran Canarias natur og kultur, til øyas beste restauranter, vingårder og landhotell, historiske bydeler og festivaler. I Gran Canarias beste finner vi en kort og fristende beskrivelse av hver håndplukkede opplevelse kombinert med praktisk informasjon som veibeskrivelser både med bil og buss, åpningstider og kontaktinformasjon."

Barsakh
"Som tenåringsjenter flest er Emilie opptatt av hvordan hun ser ut. Av klær, kropp og kalorier. Men Emilie går lenger. Hun trener hver dag og spiser så lite som mulig. Hvert måltid er en kamp.
Nå er Emilie på ferietur med familien sin på Gran Canaria. Etter en lunsj legger hun ut på en joggetur. Samtidig driver en båt med afrikanske flyktninger med havstrømmene bare noen kilometer unna. Snart skal livene deres møtes. Barsakh er nominert til ARKs barnebokpris 2009.


Beste Kjøreturer Gran Canaria
"Finn veien til ville daler og høye fjell, øde furuskoger, bortgjemte strender, uventede innsjøer og pittoreske landsbyer. Når motorveien er forlatt begynner det morsomme. Veiene kan være svingete og bratte, men aldri kjedelige. Rundt hver sving venter noe nytt. Gran Canarias landskap er unikt og majestetisk. Få innblikk i en kultur og gamle tradisjoner som fortsatt holdes i hevd. Gjør et kupp på lokale markeder, og slå ut håret på lokale festivaler. Ta en piknik i fred og ro i Gran Canarias høyfjell, la deg imponere av utsynet fra spektakulære utsiktspunkt og nyt en kaffekopp i en rustikk bar eller lokal kjøkkenkunst sammen med innfødte. For tettsteder og landsbyer som besøkes er severdigheter og viktige festivaler gitt behørig omtale. Tips om de beste utsiktspunktene som passeres, steder av arkeologisk interesse samt anbefalte plasser for piknik og vandringer eller heller ikke uteglemt. Disse vises også i kjørekartene. Nøyaktige rutebeskrivelser er inkludert, med kilometeravstander for passeringspunkt underveis. Detaljerte veikart i målestokk 1:30 000 med kjørerute avmerket, og kart over byer og landsbyer som besøkes i målestokk 1:5 000 gjør det lett å finne veien. Boken er rikt illustrert med 230 flotte foto, mange helsides og også utvalgte dobbeltsidige. Boken gir deg i tillegg praktisk informasjon om kjøring på Gran Canaria slik at du har det du trenger for en flott kjøreopplevelse på øya. Gran Canaria kan virkelig ikke oppdages på en dag eller en eneste uke. Med «Beste Kjøreturer Gran Canaria» har du din egen private guide i hånden for å utforske den dramatiske variasjonen i landskapet og hva øya ellers har å by på."

Dette er bare noen tips som kan gjøre ventetiden litt kortere, før du igjen kan reise på ferie til Gran Canaria. De fleste bøkene sendes i løpet av få dager, slik at du forhåpentligvis har de raskt hjemme i stua.

Del denne posten med andre :