Reiseguide om Gran Canaria

Slider

[8][feriesteder][slider-top][Nye Inlegg]

Karantenen forlenges til 26 april

| Ingen kommentar
Selv om det ikke er offisielt enda, så må de fleste av oss i Spania regne med å bli sittende innendørs fram til den 26. april. Unntakstilstanden i Spania varer i utgangspunktet fram til den 11. april, ettersom regjeringen kun har mulighet til å forlenge den 15 dager av gangen, men alt tyder på at regjeringen vil be om ytterligere 15 dager, og at dette trolig også blir godkjent i parlamentet.

Fordi den 11. april er midt i påsken, vil forlengelsen trolig bli bestemt på onsdag den 8. april, hvis ikke tidligere. Dette gjelder i hovedsak hele Spania, men på Kanariøyene hvor smitten er mye lavere enn hva som er tilfellet på fastlandet, spekuleres det nå i at det kan komme oppmykninger av portforbudet i løpet av april. I følge den kanariske avisen Canarias7.es kan det muligens åpnes for at barn skal kunne ha muligheten til å kunne gå ut på tur en gang per dag og også bedrive individuell idrett utenfor hjemmet.

Smittetallene i Spania fortsetter i stige og vi har totalt 117.00 smittede og over 10.000 døde i hele landet. På Kanariøyene er tallet litt over 1.500 smittede og 78 dødsfall, men flere tror (og håper) at smittetoppen nå kan være nådd. De mest positive på Kanariøyene tror at hotellene kan åpne igjen den 1. juni, men flere andre regner med at denne sommersesongen ikke kommer til å ha noen turister i det hele tatt. Vi kan egentlig ikke gjøre noe annet enn å bare vente å se hva som skjer enn så lenge.
Del denne posten med andre :