Reiseguide om Gran Canaria

Slider

[8][feriesteder][slider-top][Nye Inlegg]

Kurven flater ut

| Ingen kommentar
En matematisk modell utarbeidet av Pedro Saavedra, professor ved Universitetet i Las Palmas de Gran Canaria (ULPGC), for å analysere utviklingen av COVID-19 i Spania antyder at Kanariøyene ikke vil få noen flere smittede personer mot slutten av April, forutsatt at det ikke skjer noen "relevante endringer" i unntakstilstanden som landet har befunnet seg siden 14. mars.

Pedro Saavedra advarer imidlertid om at dataene må tolkes "med stor forsiktighet", siden at formålet med studien er å forklare utviklingen av epidemien opp til de offisielle tallene fra Helsedepartementet, selv om den tillater "sekundært" å gi en prediksjon av den nasjonale gjennomsnittstrenden. Han sier også at en økning i testing kan endre kurven. Det fryktes nemlig mørketall fordi mange ikke har blitt testet.

Kanariøyene har totalt nesten 2000 tilfeller av COVID-19 siden den første ble registrert, 31. januar, på øya La Gomera. De siste dagene har smittefrekvensen avtatt på øyene, noe som har ført til spekulasjoner om at det vil åpnes for at barn skal kunne gå ut for å bevege seg en time hver dag i følge med en forelder. Dette siste er enn så lenge ikke bekreftet. Portforbudet gjelder enn så lenge til den 26. april, men mye tyder på en forlengelse til så langt den 10. mai.

Utviklingen på Kanariøyene kan følges her.Del denne posten med andre :