Reiseguide om Gran Canaria

Slider

[8][feriesteder][slider-top][Nye Inlegg]

Kanariøyene starter nedtrappingen av karantenen

| Ingen kommentar
Det ble nå i ettermiddag bekreftet at Kanariøyene vil være av de første i hele Spania som starter nedtrappingen av karantenen som har vart siden den 14. mars i år på grunn av Coronaviruset.

Det starter med øyene La Gomera, El Hierro og La Graciosa (sammen med Formentera), hvor det per i dag ikke er noen kjente smitetilfeller, og de skal starte med nedtrappingen den 4. mai, hvor befolkningen fritt kan bevege seg utendørs, men med sosial distansering og munnbind som vi alle kjenner til per i dag. De øvrige øyene inkludert Gran Canaria forventes og følge etter den 11. mai, så fremt den positive utviklingen fortsetter som forventet. Hele nedtrappingen nasjonalt, deles opp i 3 ulike faser, som totalt sett ventes å ta mellom 6 til 8 uker, hver på minst 2 uker, og hvor den nye normalsituasjonen ventes å være i gang i slutten av juni.

Barn på Gran Canaria forlot hjemmene sine for første gang på seks uker søndag 26. april i den første delen av nedtrappingen av Spanias strenge Coronaregler. Hvis smittetrenden fortsetter å falle, ser det nå ut til at voksne den 2. mai vil kunne benytte seg av korte treningsperioder på en time utendørs, i det som nå kalles fase 0 før nedtrappingen starter. Mindreårige under 14 år har nå lov til å være ute i en time per dag over hele Spania så lenge de (og foreldrene deres) respekterer sikkerhetsavstandene og holder seg innenfor en kilometer radius fra hjemmene sine. Den første dagen av denne åpningen var stort sett en suksess, selv om det fantes publiserte eksempler på uforsiktig ignorering av reglene over hele Spania. Det ses på om man skal dele opp muligheten til gå ut innenfor bestemte klokkeslett om dagen, som man kommer tilbake til de nærmeste dagene.

Startperioden og rekkefølgen av nedtrappingen kan variere fra region til region i Spania, avhengig av hvordan smittesituasjonen er i den aktuelle regionen, provinsen eller øyen. Små bedrifter skal kunne åpne sammen med blant annet uteserveringer og hoteller ventes å åpne i den første fasen med 30 % belegg, hvor dette økes til 50 % i den neste fasen, men hele tiden med strenge regler og oppfølging. I fase 2 skal vanlige restauranter kunne åpne, men kun med bordservering. Strender forventes å åpne igjen i fase 3 som blir i begynnelsen eller midten av juni.

Unntakstilstanden som per i dag gjelder til den 9. mai, vil også statsministeren be om en forlengelse av fram til den 24. mai enn så lenge. Alt dette vil også kunne endres underveis etter hvordan sykdomsbildet i Spania ser ut framover.
Del denne posten med andre :